Glazba

Za one s puno vremena

Aside Banners

Prvi 24-satni glazbeni spot u povijesti Pharrellov je Happy

Piše , Objavljeno

Ako imate 24 slobodna sata i pritom volite milozvučne funky zvukove Farrellove glazbe, njegov će vam spot za pjesmu Happy u pravom smislu riječi ispuniti dan.

pharrell happy

O da, izgleda da su glazbenici prepoznali snagu interneta i originalnih, interaktivnih videa, te su se počeli natjecati tko će napraviti bolji i zanimljiviji, te naravno, viralniji uradak. Nakon što nas je prije svega par dana obradovao spot za Dylanovu stvar Like a Rolling Stone, sada je i Pharrell predstavio svoje spotovsko remek djelo za pjesmu Happy.

Omnipotentni producent, dizajner i glazbenik po imenu Pharrell Williams znan je svakom malo boljem poznavatelju popularne glazbe (ako ništa drugo, zbog svog rada u bendu N.E.R.D.), a teško je poreći da se radi o jednom od najkulerskijih tipova glazbene industrije. Zato nije niti neobično da je upravo on svijetu podario prvi 24-satni video, koji je uz to i interaktivan!

O čemu se tu zapravo radi? Odlazak na stranicu spota Happy sigurno će odgovoriti na sva vaša pitanja, ali objasnimo ipak u kratkim crtama koncept ovoga projekta. Dakle, imamo klasični sat, usklađen s vremenom onoga tko je pokrenuo video, te ga se odmah baca u centar zbivanja, gdje prati neke od stotina plesača i zabavljača koji su sudjelovali u nastanku ovoga spota. Pjesma u pozadini konstantno se ponavlja (sva sreća da je jebački zarazna i nimalo naporna, premda bi to vrlo lako mogla postati nakon kojih sat-dva slušanja), a svakih se nekoliko minuta izmjenjuju plesači, te tu i tamo u priču uleti i sam Pharrell.

pharrell happy

Spot je napravljen od četiri segmenta po 6 sati materijala, pa nas je trta pomisliti koliko su truda uložili da skupe svu tu ekipu, ali s obzirom na gotovo instantni hit status cijeloga projekta, izgleda da se isplatilo. Na žalost, nemamo baš toliko vremena pogledati svih 24 sata materijala, ali ako naletite na neki dobar dio, slobodno to podijelite s nama!

TAGOVIgenijalno happy interaktivni spot originalni spot pharrell Pharrell Williams spotovi video spot

Komentiraj