Igre

Pakleno dobro!

Aside Banners

Prvi gameplay video novog ‘Dooma’ otkriva zašto se radi o jednoj od najiščekivanijih igara 2016.

Piše , Objavljeno

Gotovo godinu dana nakon što su odabrani fanovi vidjeli prve snimke novog Dooma, sada u hektolitrima krvi i pretjeranom nasilju može uživati i ostatak svijeta!

doomDugih je 10 godina prošlo od naše posljednje posjete Marsu i borbe protiv paklenih demona koje je gramziva megakorporacija “slučajno” oslobodila, a iD Software, tvrka koja upravo prvim Doomom davne 1993. godine (dobro, Wolfensteinom 3D iz 1992., ali nećemo cjepidlačiti) iz temelja promijenila svijet računalnih igara i pucačina iz prvog lica, nije pokazivala pretjerano mnogo interesa za nastavkom franšize. Prije par godina ipak postaju kompići s Bethesdom i počinju se okretati neki kotačići da bi prošlog ljeta na QuakeConu bio prikazan i prvi službeni teaser, samo za najvjernije fanove. Sada, na najvećem godišnjem sajmu računalnih igara E3, Bethesda napokon pokazuje sve svoje karte i nama smrtnicima daje na uvid službeni teaser, ali i što je mnogo bitnije, prve prave gameplay snimke. Uživajte!

Doom – single player demo:

Da, to je to, to je Doom: prljavo, crveno-smeđe-zeleno, krvavo, pretjerano nasilno, zlokobno, jezivo i nevjerojatno zabavno! Ovih desetak minuta otkriva kako je novi nastavak zadržao sve ono što je prva tri djela učinilo klasicima, poput raznovrsnog oružja, uskih i zatvorenih prostora te brzog gameplaya, ali i uveo neke prijeko potrebne novine. Prije svega, tu je mogućnost završnih udaraca, kada ranjene protivnike ubijate drobljenjem glave, kidanjem čeljusti ili ih jednostavno zatučete njihovom otkinutom nogom! Također, igra je sada vertikalnija pa imate opciju skakanja na velike udaljenosti i visine, penjanja po kutijama i slično. Vidljiv je i napredak u interakciji s okolinom (primjerice, možete gurnuti neprijatelja s ograde u provaliju), a fanovi koji su video gledali uživo su doživjeli orgazam čim je u igru upala motorka. Hoće li sve ovo biti dovoljno za današnje visoke standarde? Možda drugi video da neke odgovore…

Doom – Welcome to Hell demo:

Drugi video donosi nešto dalji stadij igre, gdje su neprijatelji jači i ima ih više, a ono što odmah upada u oči je nevjerojatno fluidni Id Tech 6 engine, fantastično atmosferična glazba i nabrijanost kratkog fajta u kojem je potrebno skakati, izmicati se i brzo mijenjati oružja prilagođavajući ih svakom nadolazećem neprijatelju. Da, da, sve je to manje-više standard kod pucačina, ali koja od njih ima BFG?! Na kraju nismo vidjeli njegovu razornu moć, ali je i ovo dovoljno da nam sline procure. Ruku na srce, sumnjamo kako će ovo biti nekakva revolucionarna igra kojoj ćemo se vraćati 100 puta, ali sigurno će se odigrati barem jednom, a onda nam preostaje hrpa zabave uz multiplayer. Igra inače izlazi za PC, PS4 i Xbox One konzole, a na našim ju ekranima možemo očekivati već u drugom kvartalu 2016. godine!

TAGOVIbethesda Doom E3 fps id software igre pucačina

Komentiraj