Film i TV

Još luđi Gilliam

Aside Banners

Prvi službeni klip nove SF satire Terrya Gilliama

Piše , Objavljeno

Navikli smo na svakojake bizarluke iz glave Terryja Gilliama, ali ako je suditi po prvim kritikama, s The Zero Theoremom je ipak malo pretjerao.

zero theorem

Svaki se novi film proslavljenog američkog redatelja Terrya Gilliama u filmofilskim krugovima čeka s velikim nestrpljenjem. Kako i ne bi, kada je to čovjek odgovoran za Monty Python – Sveti gral, 12 majmuna, Strah i prijezir u Las Vegasu i Brazil. Upravo se potonji već sada uspoređuje s njegovim najnovijim projektom, distropijskom SF fantastičnom satirom The Zero Theorem.

Nakon nedavnih najava o snimanju TV serije po uzoru na kultni 12 majmuna, s čime Gilliam neće imati apsolutno nikakve veze, prvi je klip novog mu filma izazvao mnogo veće zanimanje, jer ipak, original je original.

The Zero Theorem – prvi klip:

Priča o hakeru, koji pokušava shvatiti razlog ljudskog postojanja, pritom se boreći protiv Menadžmenta i njegovih planova da ga ‘uklone’, kao stvorena je za nekoga takve pomaknute vizije. A kada u glavnim ulogama imamo face poput Christopha Waltza (Django Unchained, Inglourious Bastards) i Matta Damona, znamo da možemo očekivati pravu filmsku poslasticu.

zero theorem

Ipak, ako je suditi po prvim kritikama publike na venecijanskom filmskom festivalu, Gilliam ovoga puta nije u potpunosti uspio u svom naumu. Iako svi hvale bizarnost i apsurdne situacije, kao glavna se mana ističe nedefinirana i nespretna režija, te gubitak niti priče. Iz puštenog kratkog video klipa na žalost ne možemo iščitati mnogo, ali mi smo kupljeni ‘Crkvom Batmana Iskupitelja’. Šta možemo, kada smo tako jeftini!

TAGOVIbizarno Christoph Waltz fantasy matt damon sf terry gilliam the zero theorem

Komentiraj