Zabava

Napokon!

Aside Banners

Prvi trailer za ‘Star Wars: The Force Awakens’ je napokon vani i… ostali smo bez riječi!

Piše , Objavljeno

Nakon mjeseci i mjeseci raznih nagađanja, vijesti na kapaljku, curenja informacija i fotki sa seta, napokon je došao dan da vidimo što nam J. J. Abrams sprema!

star wars 4Oh happy daaaay, oh happy daaaay! Već se mjesecima pa čak i godinama pitamo kakva će biti sudbina omiljene nam filmske franšize (iako drugu trilogiju i dalje smatramo ispodprosječnom), ali izgleda da se ova fantastična svemirska opera vraća na staze stare slave, iako su mnogi vrlo oštro kritizirali prodaju franšize Disneyu i angažiranje J. J. Abramsa kao redatelja treće trilogije. Sada, kada je prvi teaser trailer napokon ugledao svjetlo dana kako je i obećano, možemo reći samo kako bi čak i najskeptičniji fanovi nakon prvih 60 sekundi video materijala trebali malo popustiti jer ovo izgleda izvanredno!

Star Wars: The Force Awakens – teaser trailer:

Iako možemo vidjeti svega nekoliko naizgled nasumičnih kadrova i to je dovoljno da zaključimo kako se J. J. Abrams odlučio vratiti korijenima i u novu trilogiju unijeti daleko više elemenata originala. Prvi dokaz tome je dubok, promukao i “zao” glas koji služi kao narator u teaseru i daje nam natruhe o sili koja se budi te još jednoj borbi dobra i zla. Na prvu bismo rekli da on pripada Benedictu Cumberbatchu, ali pošto uloga ovog genijalnog Britanca nije potvrđena, prilično smo sigurni da se radi o Adamu Driveru. Možda se i varamo, ali ne može Cumby imati monopol baš na sve zločeste filmske glasove!

star wars 1

Zatim koji kadar glavnog lika prvog dijela (a moguće i trilogije) kojega igra mladi John Boyega, a koji izgleda kao da je prilično zbunjen što se nalazi na Tattooineu u odijelu Stormtroopera. Tu su i mlada heroina Daisy Ridley na svom speederu te Oscar Isaac kao pilot X-Winga koji u formaciji s kolegama leti iznad nekakvog jezera (nadamo se da napadaju Gungance), a vidimo i obrise glavnog negativca, Sitha s lightsaberom koji izgleda kao pravi viteški mač! Uz ambijent šume u kojoj lagano pada snijeg… pa tko se ne bi naježio?!

star wars 3 star wars5

Poslastica za kraj je naravno najbolja i najružnija ljepotica od svih svemirskih brodova u povijesti filma: Millenium Falcon! Stara kanta i dalje piči kao u vremenima Hana Sola, Lukea Skywalkera i Leie (koje ne vidimo u ovom teaseru, kao niti druge stare” znalce, ali treba nešto sačuvati i za pravi trailer!), radi lupinge i zračne bravure te vješto izbjegava nadolazeće TIE fightere dok se prepoznatljivi Abramsov lens flare ljeska po njegovoj haubi… tko će dočekati 18. prosinca 2015?!

TAGOVIdisney J. J. Abrams millenium falcon ratovi zvijezda star wars star wars: the force awakens

Komentiraj