Film i TV

Del Torovi vampiri!

Aside Banners

Prvi teaser za novi SF horor “The Strain” donosi čistu jezu

Piše , Objavljeno

Iako se zadnjim radom prešaltao na čistokrvni monster-robot SF, Guillermo del Toro nije zaboravio koja mu je najveća ljubav… horor!

the strain

Guillermu del Toru očigledno nije dovoljno što je jedan od najslavnijih redatelja današnjice, pa kao i mnogi njegovi kolege pokušava što više proširiti posao. Tako je prije nekoliko godina studijima pokušao prodati priču za brutalnu vampirsku seriju The Strain, koja nije naišla na zainteresirana uha. No del Toro se nije predavao, te je ipak odlučio reći ono što misli na temu sisatelja krvi, i to putem romana. Točnije, epske trilogije koja je napokon zamijenila svjetleće emo klince krvožednim i bezumnim zvijerima. Naravno, kako to obično biva, studiji su podivljali i počeli bacati hrpe love na stol, samo kako bi dobili prava, ali del Toro se nije predavao, već je završio svoje literarne komade, te svoje čeljade na kraju odlučio predati u ruke TV kući FX.

the strain

Što se tiče same priče The Straina, ona se vrti oko skupine znanstvenika iz američkog Centra za kontolu bolesti (CDC), na čelu sa slavnim epidemiologom dr. Ephraimom Goodweatherom (Corey Stoll), te njihovih pokušavaja da se odupru nepoznatoj i smrtonosnoj bolesti, koja zarađene pretvara u bestijalne i deformirane vampire. Mmmmm… Sada se na internetu pojavio i prvi kratki teaser, koji kao glavne likove ima štakore, inače vrlo bitan faktor u cijeloj toj priči.

The Strain – teaser:

Prije kojih mjesec i pol dana snimljen je pilot serije, a FX je za početak naručio jednu sezonu s 13 epizoda. One će se snimati krajem ove, te početkom iduće godine, a početak prikazivanja se očekuje u idućoj jesenskoj shemi. Za sada je teško predviđati bilo kakav uspijeh, ali možemo reći samo jedno… ako je The Walking Dead uspio, ne vidimo razloga zašto to isto ne bi mogao i The Strain!

TAGOVIguillermo del toro horor nova serija serija the strain trailer Vampiri

Komentiraj