Film i TV

Hodanje po rubu

Aside Banners

Prvi teaseri za kontroverzni ‘Ghost in the Shell’ su vani i daju nam nadu kako ovaj film ipak neće biti smeće

Kada radiš američku igranu verziju jedne od najboljih i najutjecajnijih japanskih manga, znaš kako hodaš po takvom rubu da svaki krivi korak znači i sigurnu smrt.

Piše , Objavljeno

Vrlo je lako moguće kako se ekipa iza nadolazeće američke ekranizacije Ghost in the Shella poskliznula daleko prije nego što je prvi trailer za taj dugoočekivani i priželjkivani film uopće izašao, a žestoke su kontroverze započele čim je objavljeno kako će glavnu ulogu, onu elitne hibridne specijalke znane kao The Major, igrati Scarlett Johansson, koja je po nekim najavama trebala glumiti Azijatkinju. Fanovi su ovakve vijesti dočekali na nož i odmah je počela izrazito negativna kampanja prema filmu kojeg inače režira nimalo ohrabrujući Rupert Sanders (Snow White and the Huntsman) tako da je postajala opravdana bojazan prema onome što možemo očekivati od prvih teasera i trailera, a kamoli od cijelog filma. Sada smo tako dobili prvih pet 11-sekundnih najava te s pravom možemo reći kako je u nama ipak proklijala nada kako se neće raditi o totalnom smeću!

Ghost in the Shell– teaser 1:

Ghost in the Shell– teaser 2:

Ghost in the Shell– teaser 3:

Ghost in the Shell– teaser 4:

Ghost in the Shell– teaser 5:

Vizual i stilizacija su na razini te sve izgleda u duhu kultne mange koja je krajem 80-ih i početkom 90-ih godina prošlog stoljeća unijela malenu revoluciju u japansku umjetnost crtanja, pogotovo nakon kultnog animiranog filma iz 1995. godine. Izgleda kako nisu previše prtljali po Scarlett Johansson, a i Takeshi Kitano je tu što možda nije neka prevelika novost ili razlog čuđenju (voli se on pojaviti u svačemu), ali nam je ipak drago što je svojim prisustvom na neki način dao blagoslov ovom ostvarenju. Nećemo reći kako nas je ovih par kratkih teasera kupilo, ali moramo priznati kako smo malo optimističniji što se tiče Ghost in the Shell filma i kako se sada čak i veselimo 31. ožujku 2017. godine, za kada je najavljena premijera.

TAGOVIanime ghost in the shell igrani film manga Scarlett Johansson takeshi kitano

Komentiraj