Film i TV

Ozbiljna SF drama

Aside Banners

Stiže Gravity, SF s Bulockicom i Clooneyjem u jedinim ulogama

Piše , Objavljeno

Ako je suditi po prvim trailerima za sezonu jesen/zima 2013., očekuje nas prilično zanimljiv kraj godine, s odličnim popcorn blockbusterima, ali i malo ozbiljnijom znanstvenom fantastikom.

gravity

Novi film meksičkog genijalca Alfonsa Cuaróna spada u tu kategoriju, te će pokušati osvojiti publiku malo ozbiljnijom, dramski orijentiranom znanstveno fantastičnom radnjom o dvoje astronauta koji se, za vrijeme rutinskog popravka svemirske stanice, nađu u situaciji koju najmanje priželjkuju. Naime, postaju na kojoj rade pogodi kiša svemirskog otpada, koja uzrokuje odvajanje astronauta i njihovo ‘lebdenje’ po velikom crnilu svemira.

Kada samo zamislimo da se nađemo u ovakvoj situaciji, prođu nas trnci, tako da vjerujemo da će Gravity biti izvrstan uvid u ljudski strah, želju za životom i preživljavanjem te općenito psihičko stanje, nakon što se nađu u naizgled bezizlaznoj situaciji. I to na najgorem mogućem mjestu.

Gravity – teaser trailer:

Cuarón je film režirao i napisao (na tom području mu je pomogao i sin Jonás), a ovo je njegov prvi igrani film nakon 2006. godine i sada već kultnog Children of Men. Do sada u karijeri niti jednom nije fulao, tako da se nadamo da će i s Gravitacijom pogoditi ‘u sridu’. Glavne uloge (zapravo, jedine dvije) dvoje astronauta tumače hollywoodski teškaši Sandra Bullock i George Clooney, a film u američka kina dolazi 4. listopada.

TAGOVIAxe svemir george clooney gravity sandra bullock sf

Komentiraj