Film i TV

Putovanje među zvijezdama

Aside Banners

Prvi trailer novog SF-a Interstellar ne otkriva gotovo ništa, ali film jedva čekamo

Piše , Objavljeno

Za nešto manje od godinu dana uživati ćemo u novom SF spektaklu Chrisa Nolana, a sada nam je predstavljen i njegov prvi trailer. Dame i gospodo… Interstellar!

interstellar

Svaki ljubitelj malo ozbiljnijeg SF-a i rada redatelja/scenarista Christophera Nolana s uzbuđenjem očekuje 7. studeni 2014. godine, kada će u kina doći njegov prvi film nakon The Dark Knight Rises. Nolan se ponovno odlučio uhvatiti u koštac sa žanrom znanstvene fantastike, a ovaj će put pokušati ući još dublje (može li dublje nakon Inceptiona?!), barem što se tiče filozofije, metafizike i ostalih elemenata koji čine ‘tvrdi’ SF.

Interstellar donosi priču o grupici istraživača, koji u bližoj budućnosti kreću na nevjerojatno putovanje novootkrivenom crvotočinom – svojevrsnim prečacem za međuzvjezdane letove. Glavnu će ulogu tumačiti sve bolji Matthew McConaughy, a pridružiti će mu se i zvijezde poput Jessice Chastain, Anne Hathaway, Caseyja Afflecka i Michaela Cainea. Kako bi nam dočarao atmosferu samoga filma, Nolan je izbacio prvi teaser trailer, koji nas je na prvo gledanje pogodio tamo gdje najviše ‘boli’.

Interstellar – teaser trailer:

Na žalost, osim nekoliko kadrova uplakanog McConaugheya, nismo vidjeli ništa konkretno, no jasno je da se radi o traileru koji puca na emocije gledatelja i daje svojevrsni temelj za stil koji nas očekuje. Zato možemo uživati u monologu koji ukratko definira ljudski instinkt za preživljavanjem, ali i želju za istraživanjem i pomicanjem granica. Slikom pak pratimo neke od najvećih pionira svemirskog programa, od Chucka Yeagera, preko ekipe Geminija 6 i Apolla 11, pa sve do posade Atlantisa, koji su utabali put nekim budućim istraživačima. Izgleda da Nolan sprema još jedan instant klasik…

TAGOVIchristopher nolan Interstellar matthew mcconaughy sf teški SF trailer

Komentiraj