Film i TV

Smaug je opak!

Aside Banners

Prvi trailer za nastavak Hobita ima hrpu vilenjaka i jednog ljutitog zmaja

Piše , Objavljeno

Točno šest mjeseci prije premijere, na internetu se pojavio prvi trailer za drugi nastavak Hobit trilogije, The Hobbit: The Desolation of Smaug. I bome nije razočarao.

Smaugovo pustošenje

Prvi dio druge Jacksonove trilogije bazirane na klasiku velikog J.R.R. Tolkiena podijelio je gledatelje i fanove, ali to je nekako i bilo za očekivati. Tolkienove priče o čudesnom svijetu Međuzemlja nisu neiscrpne, te se svaki komadić njegova literarnog nasljedstva mora itekako dobro iskoristiti. Rascijepati knjigu koja realno stane u jedan film na čak tri dijela, potez je koji se mnogima nije svidio, ali ako se nas pita, što više hobita i vilenjaka, to bolje!

Oko Božića ove godine nam tako dolazi i drugi nastavak trilogije, nazvan The Hobbit: The Desolation of Smaug (Smaugovo Pustošenje), koji će nastaviti pratiti putovanje hrabrih patuljaka i njihovu glavnu misiju: vraćanje davno izgubljenog blaga, koje sada čuva opaki zmaj Smaug. No, prvi trailer otkriva mnogo, mnogo više.

The Hobbit: The Desolation of Smaug – trailer 1:

Oni koji su čitali knjigu, vrlo će se teško sjetiti toliko akcije i pogotovo tako velike uloge vilenjaka, ali Jackson i njegova zvjezdana ekipa scenarista jednostavno su morali ‘nadomisliti’ taj dio, kako bi avanture patuljaste družine učinili uzbudljivijima. Kao što je vidljivo iz trailera, vilenjaci će ostaviti svoj trag, te u vrlo nabrijanim scenama akcije pokazati zašto su omiljeni likovi Međuzemlja.

Osim poznate ekipe koju čine Martin Freeman (Bilbo Baggins), Ian McKellan (Gandalf), Christopher Lee (Saruman) i ostali, družini će se pridružiti i Orlando Bloom (kao mladi Legolas), te prekrasna Evangeline Lilly (vilenjakinja Tauriel). Ne treba zaboraviti niti genijalnog Andya Serkisa (Golum), te sve popularnijeg Benedicta Cumberbatcha, koji će glas dati zmaju Smaugu.

Smaugovo pustošenje

Ako je nečega falilo u Jacksonovim filmovima, onda su to zgodne vilenjakinje

Premda je sve jasnije da će ova trilogija biti miljama daleko od originalne knjige, na kraju uopće ne izgleda loše. Pravi omjer akcije i dramaturgije (ako pretpostavimo da će slijediti šprancu prvog dijela) obećavaju idealni film za zimske praznike, koji se možda neće svidjeti tvrdokornim Tolkienovcima, ali će dobro zabaviti milijune gledatelja diljem svijeta.

TAGOVIhobit J.R.R.Tolkien LOTR peter jackson Smaug Smaugovo pustošenje

Komentiraj