Film i TV

Bad boy Constantine

Aside Banners

Prvi trailer za Constantine otkriva pakao na Zemlji i jedinog čovjeka koji ga može zauzdati

Piše , Objavljeno

Constantine je bio i ostao jedan od najzanimljivijih stripovskih junaka, a obožavatelji njegova lika i djela nisu mogli dobiti bolji poklon od igrane serije!

hellblazer

Prvo bijaše strip Hellblazer, u kojem se moralno dvojbeni antijunak John Constantine u alternativnoj stvarnosti Velike Britanije svojim poznavanjem magije i koketiranjem s okultnim bori protiv zlih demonskih sila. I bijaše dobro, no nedovoljno. Zato 2005. godine izlazi filmska verzija s Keanuom Reevesom u glavnoj ulozi, naslovljena jednostavno Constantine, koja je ispala sasvim solidna, ali previše amerikanizirana i ogoljena ekranizacija. I ne bijaše dobro. Sada, 2014. godine, NBC je premijerno pustio prvi trailer za TV seriju Constantine, te se čini da smo opet na pravom putu!

constantine

Serija će se pokušati vratiti stripovskim korijenima i što više odmaknuti od filmske verzije, pa tako u oči odmah upada izbor glumca za glavnu ulogu. Radi se o relativno nepoznatom Velšaninu Mattu Ryanu, koji je izvorniku zasigurno daleko bliži nego Neo, kako govorom, tako i izgledom. Britanski se redatelj Neil Marshall (The Descent, Doomsday) pobrinuo da u prvom nastavku prenese malo atmosfere domovine, a da tako ostane i u ostalim epizodama, pokušati će osigurati izvršni producent cijelog projekta, legendarni David S. Goyer. Pa kako to onda na kraju izgleda? Pogledajte!

Constantine – trailer:

Bome, potrudili su se da Constantine bude što mračnije i atmosferičnije iskustvo, s mnoštvom jezivih horor scena i prizorima zbog kojih ćemo ovo gledati s upaljenim svjetlom. Glavni će se junak morati uhvatiti u koštac s rastućom demonskom prijetnjom na Zemlji, te činjenicom da su se sile zla okomile na mladu Liv (Lucy Griffiths), kćerku jednog od njegovih najstarijih prijatelja. Ova djevojka ima neobičnu sposobnost vidjeti demone oko sebe, te će se pokazati kao ključna karika u nadolazećoj bitki za čovječanstvo.

Lucy-Griffiths-2

Nakon ovakvog jezivog uvoda slijedi malo klasičniji rasplet, u kojem će dvojac lovaca na demone krenuti na putovanje svijetom i slanje jezive gamadi tamo odakle su došli, a nadamo se da uz zdravu dozu crnog humora, kvalitetne specijalne efekte i održavanje postavljene atmosfere ova serija neće skrenuti u trash vode. Bilo kako bilo, morati ćemo se strpiti do jeseni, jer Constantine s prikazivanjem kreće tek u toj shemi.

TAGOVIconstantine detektiv hellblazer horor magija okultno serija strip

Komentiraj