Film i TV

Enderova igra

Aside Banners

Prvi trailer za Ender’s Game izgleda obećavajuće

Piše , Objavljeno

Sada, kada su svi ljetni blockbusteri poznati, vrijeme je da se okrenemo nadolazećim zimskim hitovima. Jedan od najvećih bi trebao biti i Ender’s Game.

enderova igra

Ender’s Game (iliti Enderova Igra) dugo je očekivana filmska adaptacija istoimenog kultnog SF romana, čiji je prvi dio u svojoj današnjoj formi izdan 1985. godine. Njegov autor, Orson Scott Card, dugo je čekao na ekranizaciju svog djela, dok su mnogo manje zanimljiviji naslovi recentnih godina zarađivali brdo love u kinima (znamo svi koje su to adaptacije). No, studiji su napokon uzeli u ruke ovaj spektakl, sam Card je dobio ulogu ko-producenta (znači da će čak i moći utjecati na neke aspekte filma), a sada smo dobili i prvi trailer. Koji izgleda za prste polizat.

Ender’s Game – prvi trailer:

Nakon što je čovječanstvo budućnosti preživjelo dvije invazije kukcolikih vanzemaljaca znanih kao “buggers”, odlučeno je da će treću dočekati spremni. Zato se pokreće elitna borbena škola, u kojoj se djeca od malih nogu uče borbenim i taktičkim vještinama, kako bi bili spremni voditi rat protiv, u mnogočemu superiornih protivnika. Jedan od takvih mladih boraca je i Ender, čije bi nevjerovatne sposobnosti mogle preokrenuti ovaj sukob u korist ljudi.

Za glavnu ulogu Endera uzet je dječak Asa Butterfield (jel se nama čini, ili u zadnje vrijeme glumci imaju sve čudnija imena? Da, tebe gledamo, Benedicte Cumberbatchu!), koji, čini se, savršeno odgovara, kako fizionomijom, tako i karakterom. Pridružiti će mu se i hrpetina mladih hollywoodskih glumačkih nada, a posebno treba istaknuti Hailee Steinfeld i Abigail Breslin (obje imaju tek 17 godina i po nominaciju za Oscara). Enderove mentore glume Ben Kingsley kao Mazeer Rackham i Harrison Ford kao pukovnik Hyrum Graff, a film će, osim prilično kvalitetne glumačke ekipe, imati i tonu audio-vizualnih poslastica.

enderova igraKantina u ‘Battle School’ izgleda mnogo bolje nego u našim školama

Zasigurno treba istaknuti sada već kultni ‘Battle Room’, veliku prostoriju bez gravitacije, u kojoj se odvijaju vježbe mladih kadeta. U prvom traileru ova soba izgleda genijalno i zaintrigirala nas je da vidimo što mladi Ender može i umije. Datum premijere je 1. studenog, ali na svu sreću, čekanje će nam olakšati jedno 20-ak blockbustera koje ćemo morati pogledati prije toga.

TAGOVIasa butterfield ender's game harrison ford sf vanzemaljci

Komentiraj