Film i TV

Dumb and Dumber To

Aside Banners

Prvi trailer za Glup i gluplji 2 u potpunosti opravdava naslov filma

Piše , Objavljeno

Dvojica najvećih i najsmješnijih idiota na svijetu svoju su zadnju pustolovinu proživjeli prije točno 20 godina, a sada im slijedi sasvim novi i, kako se čini, još luđi pothvat.

dumb and dumber 2

Prošlo je punih 20 godina od kada smo upoznali Lloyda Christmasa i njegovog najboljeg prijatelja, Harryja Dunnea, dvojicu totalnih kretena koji su Glup i gluplji učinili ponajboljom komedijom svoje generacije. Istina, puritanci će i dalje jambrati kako se radi o najnižem i najjednostavnijem obliku humora, koji se temelji na kreveljenju, tjelesnim izlučevinama i raznim drugim odvratnoćama, ali ako se ovakve stvari izvedu na pravi način i s pravim glumcima, mogu se napraviti čuda. A braća Farrelly su definitivno majstori zanata!

Ovaj je redateljsko-scenaristički tandem u protekla dva desetljeća napravio hrpu izvrsnih komedija, ali ništa nije ostavilo takav utjecaj kao Glup i gluplji. Ista je stvar i s glavnim zvijezdama, Jimom Carreyjem i Jeffom Danielsom. Da, Carrey je u međuvremenu postao jedan od najpopularnijih komičara svih vremena, a Daniels trenutno rastura u seriji The Newsroom, ali i dan danas na spomen njihovih imena prvo pomislimo na Lloyda i Harrya. Možda su baš zato hollywoodski glavešine i ova četvorica komičarskih genijalaca skužili da još uvijek postoji itekako mnogo prostora za njihove nove pustolovine, a rezultat svega je Glup i gluplji 2 (u originalu Dumb and Dumber To), po čijem prvom traileru možemo zaključiti da je riječ “glup” dobila sasvim novi smisao…

Dumb and Dumber To – trailer:

Kakva će to biti priča! Nakon što se Lloyd (Jim Carrey) punih 20 godina pretvarao da je totalno lud, samo kako bi mogao smjestiti Harryju (Jeff Daniels) i time napraviti bez sumnje najgluplju, ali u isto vrijeme i najgenijalniju spačku svih vremena, ove dvije budale saznaju da Harry ima kćer za koju nije znao. Pošto nemaju nekog pametnije posla, odluče krenuti u potragu za tom mladom djevojkom, što će ih, po običaju, dovesti do niza bizarnih i urnebesnih situacija, uključujući potpuno uništenje hotela, te ručno zadovoljavanje bakice.

U tim će im se ludorijama pridružiti Laurie Holden, Kathleen Turner, Rob Riggle (genijalac!) i druga poznata imena svjetske komedije, a film se u kinima očekuje već 19. prosinca ove godine. Na kraju krajeva, nije džabe Lloyd Božić!

TAGOVIbraća farrelly dumb and dumber to glup i gluplji jeff daniels jim carrey komedija

Komentiraj