Film i TV

Frankenstein protiv svih

Aside Banners

Prvi trailer za “I, Frankenstein” ne ulijeva previše povjerenja

Piše , Objavljeno

Blesava SF/fantasy priča, mjestimično očajni specijalni efekti i Aaron Eckhart kao naslovni junak, opako smrde na još jedan visokobudžetni kino flop.

i, frankenstein

Kad bismo ovako, odokativno, morali usporediti I, Frankenstein s nekim recentnim filmom, izbor bi pao na R.I.P.D., naslov koji je od prvog trailera bio osuđen na totalnu propast, što se ovoga ljeta i ostvarilo. R.I.P.D. je u kinima zaradio svega par milijuna dolara, te bez imalo sumnje postao jedno od najvećih razočaranja ljeta, a po onome što možemo vidjeti iz prvog trailera novih Frankensteinovih pustolovina, niti ovom se filmu ne piše ništa bolje.

I, Frankenstein – trailer:

Radnja se vrti oko 200 godina starog Adama (Aaron Eckhart), koji je zapravo preživjelo čudovište legendarnog dr. Frankensteina. On se nađe usred bitke između opakih gargojla i još opakijih demona, koja se vodi za tajnu njegove besmrtnosti. Priču je napisao i u grafičku novelu pretvorio Kevin Grevioux (Underworld serijal), a za film ju je adaptirao i režirao prilično neiskusni Stuart Beattie.

Osim redateljsko-scenarističke ekipe, koja se ne čini dovoljno zrelom za ovakve projekte, iz prvog je pogleda na trailer vidljivo da ovaj film ne spada u A kategoriju hollywoodskih blockbustera, premda je sigurno koštao finu svotu novca. Cijeli se format čini dosta izlizan i generički, a i vizualno u nekoliko momenata opako šteka. Aaron Eckhart je genijalan kao Harvey Dent, ali nije baš da nešto paše za ulogu jednog od najpoznatijih čudovišta svih vremena, a niti stalno pomicanje termina izlaska filma (trebalo je biti još u veljači ove godine) i prebacivanje u 3D, a zatim i IMAX format, nisu nešto što nam može ulijevati povjerenje.

i, frankenstein

S druge strane, Bill Nighty, Miranda Otto i prekrasna Yvonne Strahovski okreću vagu na malo pozitivniju stranu, a i troboj Frankensteinova čudovišta, demona i gargojla ima određenu draž, čak i ako je fušerski odrađen. Ma, kad bolje promislimo, koga mi zavaravamo? Gledati ćemo ovaj film i uživati u njemu, koliko god loš bio (a nadamo se da se u tom pogledu varamo)!

TAGOVIAaron Eckhart čudovišta fantasy Frankenstein i sf strip strip adaptacija

Komentiraj