Film i TV

Dobri dečki u Japanu

Aside Banners

Prvi trailer za japanski ep ‘Silence’ najavljuje veliki povratak Martina Scorsesea

Od redatelja koji se proslavio filmovima o mafiji i teškom životu u opasnim američkim kvartovima nismo očekivali jednu ovakvu epopeju, ali to ne znači kako ćemo ju preskočiti.

Piše , Objavljeno

Veliki je Martin Scorsese gotovo pa otišao u penziju nakon Wolf of Wall Streeta, kojeg smo gledali davne 2013. godine, a već smo se polagano zabrinuli kako je to uistinu posljednji film jednog od najznačajnijih redatelja u povijesti filma kojeg ćemo imati prilike gledati u kinima. Na svu sreću, to se nije pokazalo istinitim, a Scorsese je dobar dio proteklog vremena proveo pišući i snimajući svoj novi spektakl, epopeju o masivnom duhovnom putovanju smještenu u feudalni Japan 17. stoljeća. Cijeli je projekt dugo vremena bio držan u prilično velikoj tajnosti, a sada napokon dobivamo malo više informacija. Stoga, uživajmo u prvom traileru za Silence!

Silence – trailer:

Film prati dvojicu mladih svećenika (Andrew Garfield i Adam Driver) koji odlaze u Japan kako bi širili kršćanstvo te pronašli svog izgubljenog mentora (Liam Neeson), ali nisu nimalo spremni na ogromnu kulturološku razliku koja će ih tamo dočekati te činjenicu kako je tada kršćanstvo i bilo kakvo njegovo propagiranje bilo potpuno zabranjeno u Japanu. Čini se kao uistinu zanimljiv sukob svjetonazora i kultura u doba kada se ta dva svijeta nisu baš pretjerano poznavala. S obzirom kako se radi o projektu koji je Scorsese želio snimiti punih 30 godina te se donekle može smatrati njegovim životnim djelom, uopće ne sumnjamo kako će se raditi o remek-djelu, a u to ćemo se moći uvjeriti negdje tamo početkom siječnja.

TAGOVIadam driver Andrew Garfield ep japan Liam Neeson Martin Scorsese silence spektakl

Komentiraj