Film i TV

Čudo!

Aside Banners

Prvi trailer za ‘Mumiju’ donosi Toma Cruisea i Russella Crowea u nečemu što liči na nastavak ‘Nemoguće misije’

Legendarna Mumija doživljava svoj veliki povratak na velika platna, ali stvari su se itekako promijenile u posljednjih 20-ak godina.

Piše , Objavljeno

The Mummy je bez imalo sumnje jedan od temelja cijelog književno-filmskog podžanra koji se bavi čudovištima, a dio je dijeljenog svemira s Frankensteinovim čudovištem, Drakulom, Vukodlakom, Nevidljivim čovjekom i sličnom ekipom. Kao najstariji i vjerojatno prvi član toga ansambla na kojeg prava ima studio Universal, nije stoga niti čudno da upravo s ovom beštijom započinje nova etapa u njihovom nastojanju da zarade brdo love na raskošnim blockbusterima. Podsjetimo, The Mummy serijal je još tamo krajem 20. i početkom 21 stoljeća pobrao finu lovicu kroz tri nastavka s Brendanom Fraserom u glavnoj ulozi, a sada je očito vrijeme za novi iskorak. Prvi trailer smo dobili, pa evo što možemo očekivati.

The Mummy – trailer:

Da, da… Ne samo da je Tom Cruise glavni junak, nego se frajer vraća iz mrtvih i radi sranja kakva nije radio čak niti u nebuloznom Mission: Impossible serijalu! Partnerica će mu biti sve popularnija Annabelle Wallis, a posebno je zanimljivo vidjeti kako su u ovo uspjeli ugurati i Russella Crowea i to u ulogu doktora Henrya Jekylla. To o budućim planovima govori više nego što je potrebno reći. Iza svega stoji redatelj Alex Kurtzman, koji je daleko poznatiji po svom scenarističkom radu (od Mission: Impossible filmova preko Transformersa pa sve do Star Treka), ali izgleda kako se sasvim dobro snalazi među blockbusterima.

Inače, ova se nova iteracija legendarne Mumije (koju ovaj put glumi prekrasna Sofia Boutella) ne odvija u prošlosti već u sadašnjosti te prati sasvim novu vrstu čudovišta, a Kurtzman tvrdi kako im inspiracija nisu bili ovi novi bezumni filmovi slične vrste, već stari klasici u kojima si se uistinu mogao povezati, pa čak i voljeti i razumjeti to smrtonosno biće. Nekako sumnjamo kako je uz tone specijalnih efekata i akcije koja se odvija diljem svijeta bilo vremena za neki ozbiljniji razvoj likova, ali dobro… nećemo suditi dok ne vidimo. A vidjeti ćemo 9. lipnja 2017. godine, u jednom od vjerojatno najzanimljivijih blockbustera sezone.

TAGOVIblockbuster čudovište Mumija russell crowe The mummy Tom Cruise universal

Komentiraj