Film i TV

Samo suptilno

Aside Banners

Prvi trailer za Nolanov ‘Dunkirk’ nije spektakularan, ali to je ono što ga čini fantastičnim

Od Nolana smo navikli na epske spektakle svih vrsta i žanrova, ali Dunkirk se čini kao film koji ipak ide u mnogo suptilnijem i emotivnijem smjeru.

Piše , Objavljeno

Tijekom proteklih nas je par godina Christopher Nolan nekoliko puta uistinu obradovao s filmovima poput The Dark Knighta i Inceptiona koji su postali instant klasici, ali znao je baciti i koju nebulozu kakve su na kraju ispali The Dark Knight Rises i Interstellar. Zato je odlučio totalno promijeniti ploču i posvetiti se nečemu što do sada nije radio, a to je ratni film. Dunkirk tako donosi jednu od najbrutalnijih priča Drugog svjetskog rata, u kojoj je sredinom 1940. godine u okruženju oko francuskog grada Dunkirka ostalo 400 000 savezničkih vojnika. S obručem koji se oko njih polagano stezao od strane nadirućih njemačkih vojnika i oceanom koji im je zatvarao šansu za bijeg, izgledi za preživljavanje su im bili iznimno niski, ali ono što se na kraju dogodilo svakako spada u jednu od najljepših priča tog groznog sukoba. A kako to Nolan vidi? Evo malo mrvica za nas gladne filmofilske miševe!

Dunkirk – teaser trailer:

Oni s malo boljim okom će sigurno odmah primijetiti kako Dunkirk ne izgleda kao Nolanovi najjači filmove, a razlog tome je što je direktor fotografije u ovom filmu (kao i u Interstellaru) Hoyte Van Hoytema, po mnogima ipak nedostojna zamjena za Wallya Pfistera. Glavne uloge tumači miješana ekipa fantastičnih i dobro poznatih faca s A liste (barem po kvaliteti) te Nolanovih miljenika koju predvode Cillian Murphy, Tom Hardy, Mark Rylance i Kenneth Branagh, a ostatak su uglavnom nova lica među koja se probio i mali Harry Styles iz One Directiona, što će zasigurno izazvati kaos među njegovim fanovima. Na žalost, u prvom teaseru, kako to obično biva, uistinu ne vidimo mnogo osim hrpe nepovezanih kadrova, ali uskoro bi se trebao pojaviti i pravi trailer. Taj se 21. srpnja 2017. godine ionako više ne čini tako dalekim!

TAGOVIchristopher nolan cillian murphy drugi svjetski rat dunkirk harry styles ratni film spektakl tom hardy

Komentiraj