Film i TV

Najbolji murjak je Robo murjak!

Aside Banners

Prvi trailer za novog RoboCopa izgleda kao pravi pogodak

Piše , Objavljeno

Remakeovi filmskih klasika u pravilu se pokazuju kao kolosalni neuspjeh, te uvijek pokvare brižno čuvani imidž originala. Može li novi RoboCop promijeniti situaciju?

robocop

Remek djelo Paula Verhoevena iz 1987. godine, RoboCop, s pravom slovi za jedan od klasika SF-žanra. Na žalost, iduća dva nastavka nisu pošla stopama izvornika, pa smo dobili poprilična smeća od filmova, tako da je ostao neki feeling da se iz cijelog tog univerzuma da izvuči još dosta kvalitetnog materijala.

Novi milenij donio je i nove trendove, a jedan od njih odnosi se na remakeove popularnih filmova, poglavito onih SF žanra. Uglavnom je najvažniji motiv za snimanje zgrtanje para uz mogućnost boljih i realnijih specijalnih efekata, tako da svi ostali elementi, a pogotovo atmosfera i ‘duša’ originala, ostaju u drugom planu. No novi RoboCop ipak ima nekoliko aduta, koji bi ga mogli izdići iz prosjeka, te staviti bok uz bok svojem konceptualnom izvorniku.

Robocop – prvi trailer:

Kao prvo i osnovno, kadrovi iz trailera izgledaju opako dobro. Nisu pretjerivali niti s CGI-jem, niti sa scenama borbe, te se da naslutiti da ćemo dobiti i pravu, ozbiljnu priču, s likovima koji su razvijeni kako treba. Joel Kinnaman, koji tumači samog RoboCopa, nije na hollywoodskoj A listi, ali poznavatelji njegova rada bez imalo će zadrške reći da je odličan glumac. Za svaki slučaj, tu su mu, kao podrška, velikani poput Garyja Oldmana, Michaela Keatona, Samuela L. Jacksona i jako zgodne Abbie Cornish.

Ipak, ono što nam ulijeva najviše pouzdanja u cijeli ovaj projekt, ime je redatelja koji iza njega stoji. To je José Padilha, Brazilac koji nam je donio dva dijela fenomenalne Tropa de Elite kriminalističke sage, te smo uvjereni da frajer zna i može iz cijele ove priče izvući nešto više od nabrijane akcije i pretjeranih specijalnih efekata.

robocop

A što se tiče samog Robo odijela, moramo priznati da nam još uvijek ne sjeda. Nije toliko različito od originala, ali za neke izražene detalje nam valjda treba vremena da se naviknemo. Film u kina dolazi 7.2.2014. godine, a onda… “Dead or alive, you’re coming with me!

TAGOVIremake RoboCop sf

Komentiraj