Zabava

Opasno jezivo

Aside Banners

Prvi trailer za novu horor seriju ‘Channel Zero’ donosi jednu od najjezivijih Creepypasta priča ikada

Jedna od najboljih Creepypasta priča koje je ta legendarna stranica iznjedrila sada dobiva svoju TV ekranizaciju, koja izgleda strašnije nego što smo očekivali.

Piše , Objavljeno

Prije nego što krenemo s promo trailerom nove SyFy serije, moramo objasniti što je to Creepypasta jer mnogi čitatelji zasigurno nisu upoznati s tom zajednicom. Naime, Creepypasta je stranica, pokret, format, platforma ili kako god to želite zvati koja dopušta objavu jezivih i strašnih horor priča u bilo kojem obliku, uglavnom od anonimnih autora, što tim izmišljenim tekstovima (i audio-video materijalima) daje iluziju stvarnih svjedočanstava. Jedna od najpoznatijih i najcjenjenijih takvih creepypasta je Candle Cove, rijetki primjer teksta iza kojeg imenom stoji jedan autor, Kris Straub, koji je 2009. godine napisao nešto uistinu originalno i nadasve jezivo.

Naime, Candle Cove je kratka priča napisana u formatu razgovora na jednom nostalgija forumu koji se vodi između nekolicine članova, a sam se razgovor vrti oko prisjećanja na dječju seriju Candle Cove, koju su svi članovi gledali dok su bili klinci i koja se na lokalnoj TV postaji vrtila tijekom dvije sezone u ranim 70-im godinama prošlog stoljeća. Nakon nekoliko postova koji otkrivaju sve jeziviju narav te serije, posljednja objava (ovdje slijedi spoiler, pa oni koji ne žele saznati kraj priče nego ju žele sami pročitati, mogu slobodno otići na ovu stranicu i vratiti se za par minuta) je zapravo svjedočanstvo jednog od aktera tog razgovora koji je o seriji razgovarao sa svojom majkom, da bi mu ona rekla kako takva serija nikada nije postojala i kako joj je uvijek bilo čudno kada bi on u određeno vrijeme tijekom dana sjeo pred televizor i pola sata buljio u statiku. Uistinu fantastična priča, a očigledno je i SyFy mislio tako jer su je odlučili ekranizirati i sudeći po prvim promo materijalima, potpuno su uspjeli.

Channel Zero – promo trailer:

Radi se o televizijskoj horor-antologiji nazvanoj Channel Zero, a prva će sezona sadržavati šest epizoda priče Candle Cove. Naravno, nekoliko “objava” na forumu nije dovoljno da se napravi šestodijelna serija pa je priča znatno modificirana, a kao glavni lik je predstavljen dječji psiholog Mike Painter (Paul Schneider) koji se vraća u svoj rodni gradić Iron Hill, u kojem je dok je bio klinac misteriozno nestao njegov brat blizanac i još četvero djece, a sada izgleda kako se ti jezivi događaji ponavljaju. Naravno, pogađate što stoji iza toga, a hoće li nas ova ekranizacija uplašiti koliko to od nje očekujemo, vidjeti ćemo već od 11. listopada.

TAGOVIcandle cove channel zero creepypasta horor jezivo strašno syfy tv serija

Komentiraj