Film i TV

Technogeekovi

Aside Banners

Prvi trailer za ‘Snowdena’: Izdaja vlastite domovine nikada nije izgledala ovako seksi

Piše , Objavljeno

Neki kažu kako je izdajnik, drugi ga smatraju spasiteljem čovječanstva, a Oliver Stone Edwarda Snowdena očigledno gleda kao nekakvog superjunaka.

snowden 2Sve ono što su se SAD i njegove tajne službe bojale da će učiniti Rusi, Kinezi ili nekakvi odmetnuti hakeri, 2013. godine je učinio njihov čovjek, jedan od računalnih stručnjaka zaposlenih od strane CIA-e i NSA-a te naizgled samo još jedan obični geek, Edward Snowden. U, uz legendarni Wikileaks vjerojatno najvećoj aferi curenja tajnih podataka u povijesti, Snowden je trojcu novinara predao malenu memorijsku karticu koja je sadržavala dokaze o špijuniranju koje su obavještajne službe mnogih zemalja ilegalno provodile nad svojim građanima, kao i nad drugim državama, te niz tajnih operacija za koje nitko od nas nikada nije smio saznati. Kako onda o takvom čovjeku ne snimiti film?

Ako vas zanima nešto prizemljeniji i usuditi ćemo se reći točniji prikaz života i njegovog ključnog trenutka Edwarda Snowdena, svakako preporučamo nagrađivani dokumentarac Citizenfour. A ako vam je ipak draža mala doza Hollywooda, nabrijanosti i blještavila, onda bi novi triler Olivera Stonea mogao biti ono što ste tražili. Prvi trailer za Snowdena je ovdje, a nama se itekako sviđa!

Snowden – trailer:

Iako Edward Snowden na prvi pogled ne izgleda kao netko sposoban da podigne šalicu kave, a kamoli napravi ovakav kaos, ovaj ga trailer pokazuje kao nekakvog superjunaka koji ne samo da je fizički iznimno spreman, nego je mentalno genije kakvog se rijetko pronalazi. Glumi ga izvrsni Joseph Gordon-Levitt koji je za ovu priliku morao spustiti glas za oktavu niže te naučiti vrtjeti Rubikovu kocku, a posebno nas je obradovalo pojavljivanje Nicholasa Cagea. Go Nic go! U svakom slučaju, čini se zanimljivo i dovoljno holivudizirano da naizgled dosadnu priču o švercanju nekakvih dokumenata učini zanimljivom, a opet ne previše karikirano da izgleda kao nekakav… pa… film Nicholasa Cagea. Čeka se 16. rujna 2016. da ga vidimo”

TAGOVICIA edward snowden film Joseph Gordon-Levitt Joseph Gordon-Lewitt NSA oliver stone snowden triler

Komentiraj