Film i TV

Ludost se vraća

Aside Banners

Prvi trailer za TV verziju kultnih 12 majmuna je vani i obećava pravu SF zabavu

Piše , Objavljeno

Iako ništa ne može zamijeniti remek-djelo Terrya Gilliama, TV serija 12 majmuna obećava da će biti dostojan nasljednik kultnog SF-a.

12 monkeys 1

Nije baš da smo fanovi raznih prerada, rebootova i remakeova kultnih filmova, ali gotovo je 20 godina prošlo od SF klasika 12 majmuna, remek-djela Terryja Gilliama i vjerojatno ponajbolje kino adaptacije putovanja kroz vrijeme i silnih paradoksa koji iz toga proizlaze. Pošto je Gilliam uistinu osebujan i teško ponovljiv redatelj, nismo se nadali da ćemo ikada vidjeti išta novog iz tog neobičnog svijeta, ali pravilo da se nakon dva deseteljeća sve što je bilo prije nekim čudom briše i kreće ispočetka, primijenjeno je i u ovom slučaju. Stoga, vrijeme je da pozdravimo TV seriju 12 majmuna!

Naravno, za to se pobrinuo sve draži nam američki SyFy Channel, koji je prije nekoliko mjeseci seriji dao zeleno svjetlo, što znači da je naručena prva sezona od 13 nastavaka. Radnja je uglavnom jednaka kao u Gilliamovom originalu (točnije, originalu Chrisa Markera La Jetee), te se vrti oko Jamesa Colea, zatvorenika iz budućnosti u kojoj je čovječanstvo nakon smrtonosne epidemije gotovo u potpunosti uništeno. On je poslan natrag u 2015. godinu, kako bi pokušao spriječiti niz događaja koji su doveli do masovnog izumiranja i tako promijenio budućnost, no to će se pokazati kao daleko teža misija nego što je itko očekivao. Kako sve to izgleda, možete provjeriti u prvom traileru.

12 Monkeys – trailer za TV seriju:

Iako već sada postoji dosta hejta oko cijelog ovog projekta, ipak mislimo da ovoj seriji treba dati šansu. Da, svjesni smo da nećemo dobiti remek-djelo u rangu filmskog predloška, ali Aaron Stanford u glavnoj ulozi, te Amanda Schull, Kirk Acavedo, Željko Ivanek i Shannon Lucio kao njegova pratnja obećavaju dostojan nastavak, odnosno remake te priče. Ruku na srce, od SyFy kanala uvijek znamo što možemo očekivati, a to je prolazan i zabavan SF, koji će nas bez problema uspjeti upecati i iz nekog neobjašnjivog razloga tjerati da ga nastavimo pratiti, koliko god neke stvari bile nebulozne.

12 monekys

Za one kojima ipak treba malo više mentalne pripreme donosimo i jednu dobru vijest, a ta je da TV serija 12 majmuna s prikazivanjem neće krenuti do siječnja iduće godine, a do onda ćemo valjda svi biti spremni…

TAGOVI12 Majmuna 12 monkeys syfy terry gilliam tv serija

Komentiraj