Film i TV

Hoćemo ih zvati?!

Aside Banners

Prvi trailer za ženski ‘Ghostbusters’ je vani, a internet gori od hejta

Piše , Objavljeno

Znali smo kako reboot Ghostbustersa sa ženskom postavom neće naići na preveliko odobrenje, ali ovakav hejt uistinu nismo očekivali.

ghost 1Nakon dva kultna nastavka koja su proslavila Billa Murray, Dana Aykroyda i Sigourney Weaver, nekako smo se nadali kako će cijela ova priča završiti njihovim ponovnim okupljanjem.Ono što smo na kraju dobili jest reboot u kojem će se spomenuta trojka uz Ernieja Hudsona i Annie Potts pojaviti samo u cameo ulogama, a lovce na duhove će igrati četiri vrhunske komičarke: Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon i Leslie Jones. Sve je to vizija redatelja Paula Feiga, koji nam je jučer predstavio i prvi službeni trailer.

Ghostbuster – trailer:

Izgleda kako McCarthy i Wiig igraju uloge mozgova ekipe, McKinnonica je genijalni inženjer, a Leslie Jones spretna i snalažljiva ulična gadura, koja će ekipi pribaviti i prepoznatljivi Ecto-1 autić (samo sjena originalu). Priča se vrti oko nekakvog entiteta koji pokušava preplaviti New York duhovima, a na put će mu moći stati samo Ghostbustersi. Ovaj put, naravno, uz hrpu CGI efekata, pojavljivanje nekih starih znalaca poput Slimera i ikonsku glazbu u malo modernijem aranžmanu, ali bez imalo duše koja je krasila prva dva dijela.

ghost

Možda smo malo prestrogi i sudimo na osnovu trailera, što nikako nije dobro, ali nije da smo pretjerano oduševljeni viđenim. Izgleda kao nekakva mješavina Piksela i SNL skita što ne može biti dobro niti kada iza svega stoji ime Ghostbustersa, a iako ne želimo ispati mizogene seljačine, ove četiri djevojke nemaju taj šarm stare ekipe. To je očito prepoznala i ekipa na internetu, pa tako trailer na YouTubeu ima duplo više dislikeova nego likeova. Dakako, ovo nije pokazatelj ničega konkretnoga, ali svakako neće pomoći marketinškoj kampanji i moglo bi imati itekako teške posljedice na prođu u kinima. U svakom slučaju, nije da se radi o nekakvoj katastrofi, ali ženski Ghostbusters bi se mogao pokazati jednim velikim promašajem.

TAGOVIbill murray ghostbusters kristen wiig lovci na duhove melissa mccarthy paul feig

Komentiraj