Film i TV

R2-D2 u Star Treku?!

Aside Banners

R2-D2 napokon primjećen i u novom Star Treku

Piše , Objavljeno

Nije tajna da neki filmaši vole u svojim radovima ‘posuditi’ motive nekih drugih filmova. J.J.Abrams nije iznimka, a njegov ‘slatki grijeh’ maleni je robot R2-D2.

r2-d2 u star treku

O J. J. Abramsu smo već naveliko pisali na stranicama ovoga portala, a konsenzus o njemu glasi otprilike ovako: možete vi njega voljeti ili mrziti, ali tip zna prodati SF! Zagriženi fanovi Star Trek serijala čupaju obrve nad onim što je Abrams napravio sa svojim rebootom serijala, a Star Wars ekipa strepi što će učiniti njihovom omiljenom univerzumu. Činjenica jest da je Star Trek pod njegovim kormilom izvučen iz gliba opskurne zabave za geekove, a jediji i sithovi ne mogu proći gore nego što su prošli u posljednja tri nastavka. Stoga, pustimo čovjeka da dela!

U maniri pravoga SF šmokljana, Abrams se voli igrati motivima omiljenih mu filmova, a kada je dobio priliku režirati prvi nastavak Star Trek reboota, nije propustio u njega ubaciti i jedan maleni easter egg, za kojim su svi poludjeli. Naime, u jednoj sceni bitke, kada posada Enterprisea promatra olupine razvaljenog broda, u donjem se lijevom kutu može vidjeti maleni robot koji jednostavno pluta svemirom. Taj mališa je nitko drugi nego R2-D2, legendarni droid iz popularne Star Wars heksalogije.

Ovako je to izgledalo u prvom dijelu!

Ovako je to izgledalo u prvom dijelu!

Fanovi su stoga očekivali da će se ovaj motiv pojaviti i u Star Trek Into Darkness filmu, pogotovo nakon što je objavljeno da se J.J. prima snimanja nove Star Wars trilogije. Za vrijeme kino projekcija nitko nije primjetio ikakav slavni cameo, no kada je film prošloga tjedna napokon došao na diskovnom mediju, zagriženi su fanovi mogli provjeriti frame po frame. I ‘uljez’ je pronađen!

Tip po imenu Rafael Oca prvi je zamijetio da u sceni teškog razaranja Enterprisea, kada se otvori rupa na oplati te posada biva isisana u svemir, možemo vidjeti i dobro nam poznatog R2-D2 robota, koji i ovoga puta mora platiti glavom. Kadar možete naći otprilike na 77. minuti filma, stoga, idući put dobro otvorite oči. Nije da će vam promijeniti život, ali lov na filmske easter eggove uvijek nas nekako obraduje…

TAGOVIcameo easter egg J. J. Abrams r2-d2 star trek star wars

Komentiraj