Film i TV

Aside Banners

Remake ‘Flasha Gordona’ sigurno neće biti razočaranje ako će ga režirati ovaj čovjek

Piše , Objavljeno

Nikada nam nije pretjerano drago kada čujemo riječ “remake”, a pogotovo kada se radi o filmu koji nam je toliko prirastao srcu. Ipak, u ovom se slučaju imamo čemu nadati!

flash gordonTrakavica oko remakea Flasha Gordona traje već godinama, a ako ga ikada i dobijemo priliku gledati na velikom platnu, biti će to prvenstveno zahvaljujući upornosti producenta Johna Davisa koji je proveo mjesece i mjesece pokušavajući pribaviti prava na lik i djelo jednog od najlegendarnijih stripovskih junaka svih vremena. Kada je to napokon uspio, nije imao problema osigurati financije i dati J.D. Payneu i Patricku McKayu da napišu scenarij, a nadamo se kako bi i sam Alex Raymond, genijalac koji je intergalaktičkog junaka i stvorio tamo negdje davne 1934 godine, bio zadovoljan.

Naravno, još je dug put do konačne realizacije, a jedna od najvećih stepenica su definitivno odabir glavnih glumaca i redatelja. Za poziciju potonjeg trenutno traju vrlo ozbiljni pregovori između producenata i Matthewa Vaughna, a po nekim izvorima je dogovor praktički postignut. To bi značilo kako će čovjek koji nam je donio Kick Ass, u život vratio X-Men i početkom godine iznenadio sve izvrsnim Kingsmanima mogao na veliko platno po drugi put donijeti avanture Flasha Gordona, njegove ljubavi Dale Arden i genijalnog znanstvenika Hansa Zarkova, koji se čudnovatom slučajnošću nađu na udaljenoj planeti Mongo čijim stanovnicima vlada zli tiranin Ming. Klasik!

Queen – Flash:

Svi su fanovi strip predloška i kultnog filma iz 1980. godine itekako oprezni kada se radi o njihovoj omiljenoj priči, ali malo tko može pronaći boljeg kandidata za režiju od Vaughna. Čovjek obožava stripove i očigledno se izvrsno snalazi u adaptacijama istih, a po dosadašnjoj mu se karijeri vidi kako pare nisu glavni faktor pri odabiru filmova na kojima će raditi, tako da smo sigurni kako bi i ovom projektu pristupio maksimalno ozbiljno, u isto vrijeme zadržavajući nenapadni humor i zdravu dozu trasha zbog koje toliko volimo original. Flash, a-aaaaa, savior of the universe!

TAGOVIflash gordon Matthew Vaughn remake sf strip

Komentiraj