Film i TV

Vanzemaljci i piramide

Aside Banners

Ridley Scott radi na novoj seriji o antičkom Egiptu i vanzemaljcima

Piše , Objavljeno

Svima nam je ionako jasno da su vanzemaljci izgradili piramide, tako da jedva čekamo vidjeti kako će stari maher Ridley Scott to ekranizirati.

stargate 1

Egipat je zemlja poznata po nevjerojatnom obilju monumentalnih građevina za koje smo prilično sigurni da su ih izgraditi mogli jedino vanzemaljci ili divovi (ili divovski vanzemaljci?!), a kako potonji nisu nimalo sexy, recimo da se ipak priklanjamo ovoj teoriji o naprednoj rasi aliena, koji su prije par desetaka tisuća godina došli na Zemlju i odlučili podučiti čovječanstvo kako su divovske piramide uistinu potreba, te kako kao vrhovna božanstva treba štovati mačke, orlove i šakale. Ova je istinita priča već ekranizirana u genijalnom povjesnom klasiku Stargate iz 1994. godine, a sada će svoju verziju pokušati ispričati Ridley Scott.

Stari Ridley zaista je star, već ima skoro 80 godina, a radi više nego ikada u životu! Uz biblijski Exodus, novi Blade Runner  i Prometheus, te još 10-ak drugih projekata, nekako je našao vremena da producira i režira pilot nove SF serije za HBO. Radi se o projektu nazvanom Pharaoh, a radnja se vrti oko antičkog egipatskog kraljevstva i vanzemaljskih sila koje u njemu očigledno igraju vrlo veliku ulogu (ako ništa drugo, u jezivim eksperimentima s križanjem ljudi i raznih životinja…).

ridley-scott

Na prvi pogled se čini kako bi Pharaoh mogao biti neka vrsta reboota kultnog Stargatea, ali to se neće dogoditi iz jednog jednostavnog razloga: nigdje nema Zvjezdanih vrata! S druge strane, serija prati trendove koji diktiraju da je polagano završilo razdoblje Rima i gladijatora, te se sav fokus seli na Bliski Istok i sjever Afrike, a pogotovo područje Egipta (Fox radi na dramskoj akcijskoj seriji s primjesama fantastike Hieroglyph, također smještenoj u doba faraona). Zvuči dobro, a samo se nadamo da će se scenaristi suzdržati od ubacivanja mumija, jer te fore su stvarno isfurane…

TAGOVIegipat misterija pharaoh piramide ridley scott serija vanzemaljci

Komentiraj