Film i TV

Stari Deckard protiv svemira

Aside Banners

Ridley Scott tvrdi: “Scenarij za Blade Runner 2 je gotov i prokleto je dobar!”

Piše , Objavljeno

Ridley Scott ne miruje niti u 77. godini života, pa u pripremi ima čak 4 nova spektakla, a najviše nas od svega zanima što će učiniti s Blade Runnerom 2?!

ridley 2

Za čovjeka koji opasno gazi u 77. godinu života kultni redatelj Ridley Scott radi daleko više nego većina njegovih mlađih kolega, pritom se ne zamarajući nekakvim indie dramicama, nego se hvata u koštac s teškim, spektakularnim SF i biblijskim spektaklima. U sljedeće bi dvije-tri godine tako trebao izbaciti čak četiri nova blockbustera, a kako su mu to vjerojatno zadnje šanse da nešto i učini prije mirovine, sigurni smo da će ih iskoristiti najbolje što zna.

ridley

Iako je trenutno zaokupljen pripremanjem biblijskog epa temeljenog na životnom putu Mojsija, Exodusu, Ridley na stolu ima tri fenomenalna scenarija koja samo čekaju da dođu na red. Onaj koji nas najviše zanima je definitivno Blade Runner 2, nastavak SF trilera iz 1982. godine koji i dan-danas slovi za jednog od najboljih predstavnika obaju žanrova. Na priči nastavka su radili Hampton Fancher (bio je jedan od koscenarista prilikom adaptacije Philip K. Dickova romana Do Androids Dream of Electric Sheep?, na kojem je temeljen svijet Blade Runnera), Michael Green (Green Lantern… ufff!!!) i sam Ridley, koji za konačnu verziju tvrdi da je prokleto dobra!

Nažalost, težak život replikanata nećemo barem još dvije godine gledati u kinima, za što postoje dva vrlo bitna razloga. Prvi je taj da Harrison Ford još uvijek nije potvrdio kako je spreman i voljan ponoviti ulogu Deckarda, pogotovo sada, kada je angažiran za novu Star Wars trilogiju. Da je mlađi ovako nešto ne bi bilo upitno, ali 72-godišnjem je glumcu vjerojatno prilično naporno simultano raditi na dva toliko velika projekta.

blade runner

Drugi je bitan razlog što se Ridley Scott nakon Exodusa obvezao snimati film Martian, SF triler-dramu temeljenu na hit romanu Andya Weira. Priča se vrti oko astronauta (glumi ga Matt Damon), koji se nakon snažne oluje nađe zarobljen na Marsu te na sve načine pokušava preživjeti i uspostaviti komunikaciju sa Zemljom, gdje su svi uvjereni da je on poginuo. Drugim riječima, Robinson Crusoe na Crvenom planetu! Snimanja počinju već u studenom ove godine u Budimpešti i pustinji Wadi Rum, a kada to završi trebalo bi negdje ugurati i nastavak Prometheusa… Toliko posla, a neumoljivi sat života otkucava!

TAGOVIblade runner 2 exodus harrison for nastavak Prometheus ridley scott

Komentiraj