Zabava

Jedva čekamo 2115.!

Aside Banners

Robert Rodriguez i John Malkovich su snimili film kojeg nitko neće vidjeti 100 godina

Piše , Objavljeno

Koja je poanta snimiti film, staviti ga u vremensku kapsulu i namjestiti timer na 100 godina? Reklama, naravno!

johnSasvim je normalno da, kada snimiš film, TV seriju ili reklamu, želiš taj materijal što prije pokazati publici i na taj način pobrati plodove svog rada. Jedan su takav maleni projekt upravo završili legendarni glumac John Malkovich i malo manje legendarni (a više trashoidni) redatelj Robert Rodriguez, samo što će u njihovom trudu uživati tek naši praunuci i prapraunuci. Ako čovječanstvo uopće izdrži do tada!

Radi se o svojevrsnoj promotivnoj kampanji za skupocjeni Louis XIII Cognac, ultra luksuzno piće koje prije konzumacije u boci mora sazrijevati barem 100 godina. Drugim riječima, boce koje sadašnja elita pije su napunjene davne 1915. godine, a one koje se sada pune piti će neki bogatunčići jedno stoljeće u budućnosti. Kako bi dodatno naglasili tu ekskluzivnost, proizvođači ovog pića su kontaktirali Rodrigueza i Malkovicha te im predložili da slože koncept kratkog promotivnog filma u kojem će se prikazati različite vizije svijeta za 100 godina, a nakon što je materijal snimljen i montiran, stavljen je u dobro zaštićenu vremensku kapsulu zajedno s friškom bocom Louis XIII Cognaca. Timer je namješten tako da će se ovaj trezor otvoriti tek 18. studenog 2115., a evo i kratkih teasera što mogu očekivati oni koji će ovaj ekskluzivni video moći vidjeti u dalekoj nam budućnosti.

100 Years – teaser 1:

100 Years – teaser 2:

100 Years – teaser 3:

100 Years – featurette:

Radi se o ukupno tri teasera koji prikazuju različite vizije budućnosti, od postapokaliptične preko totalitarne high-tech pa sve do futurističkog retra, a pitanje je koji od njih će biti prikazan u finalnom proizvodu (ili će ih nekako sve spojiti). Ekipa iz Louisa XIII je poslala ukupno 1 000 metalnih pozivnica imućnim i utjecajnim ljudima diljem svijeta kojima ih pozivaju da pozovu (da, uistinu bizarno) svoje potomke na ekskluzivno otvaranje kapsule tamo negdje daleke 2115. godine, a mi smo upravo dobili još jedan razlog zašto ćemo se sigurno kriogenički zamrznuti. Ili barem poživjeti kojih 130 godina!

TAGOVIjohn malkovich louis XIII cognac promotivni materijal reklama Robert Rodriguez sto godina vremenska kapsula

Komentiraj