Film i TV

Maske su pale

Aside Banners

Robin Williams će ponoviti ulogu Mrs. Doubtfire u nastavku kultne komedije

Piše , Objavljeno

Nastavak jedne od najprofitabilnijih komedija 90-ih godina prošlog stoljeća u najavi je već neko vrijeme, a sada izgleda kako je stara ekipa napokon dogovorila njegovu realizaciju.

mrs doubtfire

Znamo, teško je vjerovati, ali Robin Williams je prije 20-ak godina bio jedna od najvećih hollywoodskih zvijezda, faca koja je na svakom filmu zaradila po par milja dolara i koja je štancala po 2-3 danas kultne komedije godišnje. Jedan od najvećih hitova njegove cjelokupne karijere bila je i Mrs. Doubtfire, dramedija koja je svoje prikazivanje davne 1993. godine završila s gotovo 500 milijuna dolara zarade diljem svijeta (ako uračunamo inflaciju, to bi danas bilo oko 800 milja, što je za takav film ogromna lova). Naravno, zlatna se koka trebala iskoristiti što prije i u roku od par idućih godina naštancati dva-tri loša nastavka, ali niti redatelj Chris Columbus niti sam Williams nisu bili pretjerano zainteresirani.

Na svu sreću, sadašnji Hollywood slijedi moto: “Sve što je staro preko 20 godina, snimamo ponovno!“, tako da je red došao i na Mrs. Doubtfire. Ovaj se put ipak ne bi trebalo raditi o nekakvom remakeu, već o svojevrsnom nastavku, a scenarija se prihvatio David Berenbaum, najpoznatiji po svom radu na kultnoj božićnoj komediji Elf, s Willom Ferrellom u glavnoj ulogi. Navodno su i Columbus i Williams već praktički potpisali svoje sudjelovanje, a samo se čeka prvi draft priče i zeleno svjetlo studija Fox 2000 za početak snimanja.

doubtfire  2

Inače, za one koji su još uvijek u mraku, Mrs. Doubtfire prati nezaposlenog glumca i nedavno razvedenog oca troje male djece (Robin Williams), koji stvara kostimirani alter ego debele, stare, škotske dadilje Euphegenie Doubtfire, kako bi mogao provoditi više vremena s klincima. Naravno, usput će pokušati izvući svoju bivšu ženu (Sally Field) iz zagrljaja novog ljubavnika, zgodnog Stua (Pierce Brosnan), te vratiti njenu ljubav… odjeven kao žensko bure baruta….

Mrs. Doubtfire – trailer:

Iz današnje perspektive teško je vidjeti što je to točno bilo smiješno u klasičnim “zamijenjeni identitet” skečevima i prvoloptaškoj obiteljskoj drami, ali takav se stil furao u gotovo svim komedijama tog doba. Ako se nas pita, filmovi u kojima glavni likovi stavljaju kompleksne maske i nekim čudom zavaravaju sve oko sebe nisu palili niti onda, a ne pale niti sada…. ali tko nas išta pita?!

TAGOVIchris columbus devedesete komedija kult mrs. doubtfire nastavak nostalgija Robin Williams

Komentiraj