Film i TV

Stvarno opaki murjak

Aside Banners

RoboCop u novom traileru donosi surovu viziju budućnosti

Piše , Objavljeno

Malo etičkih dvojbi, pokoja dirljiva scena, nabrijana glazba i brza montaža akcijskih scena… tako se rade traileri!

robocop

U zadnjih smo se nekoliko godina opasno opekli s optimističnim najavama remakeova i rebootova kultnih SF filmova prošlog stoljeća, tako da i dalje s dosta skepse gledamo na cijeli ovaj RoboCop projekt, ali jednostavno ne možemo spriječiti da nam misli odlutaju na ono mjesto gdje su svi filmovi s nabrijanim trailerima izvanredni. Mogu nam uzeti pare i po stoti nas put prevariti sranjem od filma, ali ne mogu nam uzeti snove!

A nakon odgledanog drugog trailera za remake RoboCopa, imamo itekako mnogo razloga za sanjanje. Izgleda da će priča zadržati osnove Verhoevenovog originala iz 1987. godine, te ćemo ponovno gledati mladog i poštenog detroitskog murjaka (Joel Kinnaman), kojega negativci pošteno razguze, ali ga iz mrtvih vraća revolucionarni eksperiment megakorporacije Omnicorp. Ona za cilj ima proizvodnju nove generacije čuvara zakona, kiborga zvanog RoboCop, što je samo još jedan način za zgrtanje para na uštrb potlačenog naroda. Naravno, stvari ne idu kako je planirano jer RoboCop počne razvijati sve one osjećaje koji nas čine ljudima, a kada se to jednom dogodi, niti jedan negativac neće biti siguran, bio on obični lokalni pljačkaš ili CEO tvrtke koja ga je proizvela!

RoboCop – trailer:

Koliko možemo vidjeti iz ovih par kadrova, gluma je izvrsna, priča ne bi trebala biti previše maloumna i moglo bi se naći itekako mnogo materijala za kvalitetnu kritiku postojećeg sustava (bespilotne letjelice, najave uvođenja robota na ratna bojišta…), a niti akcija nije neprimjereno nabrijana i nafilana bespotrebnim CGI efektima. Istina, i dalje nam je draža animatronika iz originala, ali neke se akcijske eskapade jednostavno moraju raditi uz malu pomoć računala.

Film bi se u kinima trebao pojaviti 12. veljače iduće godine, što dođe kao naručeno, jer svoju bolju polovicu za Valentinovo možete odvesti u kino i priuštiti joj malo bučne SF zabave. Sigurno će vam biti jaaaaako zahvalna!

TAGOVIkultni film remake RoboCop sf trailer

Komentiraj