Zabava

Aside Banners

Zašto je pile prešlo cestu?

Iako uz Setha Greena ne vežemo duhovita sjećanja, Robot Chicken je vjerojatno najbolje što će ovaj patuljasti crvendać napraviti.

Piše , Objavljeno

Budući da se nedavno na tržištu pojavio DVD druge sezone iznimno uspješne animirane serije “Robot Chicken” odlučili smo neupoznatu javnost upoznati s malim remek djelom stop-animacije koji se na Adult Swimu (nešto kao Cartoon Network, ali s malo drugačijim crtićima) prikazuje već skoro tri godine.

Seth Green

Seth Green

Kada su se 2005. spojili Seth Green (glumac poznat kao sin Dr. Evila iz Austin Powersa ili glas sina Petera Griffina iz Family Guya) i Matthew Senreich (nekada stažist u Marvel Comicsu, a kasnije zaposlenik Wizard Entertainmenta koji se bavio izdavanjem raznih časopisa koji su pokrivali svijet stripova i akcijskih figurica) nastao je Robot Chicken.
Riječ je desetominutnim crtićima koji na razne, najčešće apsurdne načine parodira mnoge proizvode pop kulture. Humorom najsličnijim South Parku / Family Guyu odmah je stekao veliku bazu poklonika koji su zavoljeli ovaj netipični proizvod koji je prošle godine ovjenčan i Emmyem za dostignuća na polju animacije.

Robot Chicken

Robot Chicken

Vrijedi spomenuti i cijeli niz gostujućih glumaca koji svoje glasove posuđuju sumanutim likovima. Od Ashtona Kutchera, Sarah Michelle-Gellar, Scarlett Johansson, Brucea Campbella, preko Georgea Lucasa, Hugha Heffnera, Snoop Dogga, Conana O’Briena, pa sve do Elijah Wooda, Stana Leea, Coreyja Feldmana i Petera Gallaghera, lista slavnih / kultnih ličnost iz dana u dan raste baš kao i popularnost samog serijala koji obara kako rekorde gledanosti tako i one vezane za broj prodanih DVD-ova.

Iako ćete DVD-ove morati potražiti na sajtovima kao što je Amazon, živimo u nadi kako će jedna od domaćih TV postaja odriješiti kesu i otkupiti jednu ili dvije sezone ove odlične animirane serije.

TAGOVIadult swim animacija robot chicken serija seth green

Komentiraj