Film i TV

Shame! Shame! Shame!+

Aside Banners

Rock je mrtav: Beyonce zaradila nominaciju za najbolju rock izvedbu, a mi ne želimo živjeti u takvom svijetu

Deep Purple, The Rolling Stones, Led Zeppelin, Doorsi, Jimmy Hendrix i Beyonce... ne, jednostavno ne možemo prihvatiti da živimo u svijetu gdje je ova poredba moguća!

Piše , Objavljeno

Svaka čast pjevačici po imenu Beyonce, mnogi ju vole, većina se boji priznati kako je zapravo dosadna i nezanimljiva i neprirodno napumpana od strane američkih medija (Queen B. i ta sranja), a samo rijetko tko će reći kako te njezine pop-pjesmice vješto zakamuflirane u nekakav r’n’b ili što li već jednostavno sišu jaja. E pa ja to kažem glasno i jasno: Queen B. je Queen Bullshit! Kap koja je prelila čašu jesu nominacije za ovogodišnju nagradu Grammy, gdje je Beyonce očekivano dominirala u čak 9 kategorija (sada ima ukupno 62 nominacije uz 20 trofeja čime je najjača u povijesti, barem što se tiče žena). Ono što je poškakljalo naša osjetljiva ušesa jest činjenica kako među tih 9 nominacija stoji i ona u kategoriji “najbolja rock izvedba” za stvar Don’t Hurt Yourself, s kojom joj je pomogao Jack White. Zašto Đeče Vajte?!?

beyonce

Naravno, internet nije mirovao, a društvene mreže su vrlo brzo obasuli negativni komentari fanova rocka koji ovako nešto smatraju travestijom. Istina, Beyonce tu nije ništa kriva jer nije sama sebe nominirala (ili možda…?!) i njezin album Lemonade uistinu jest jedno od najuspješnijih izdanja godine, ali čak i u toj neizravnoj poziciji ova pjevačica nagoviješta kraj rock glazbe. Jel rock uistinu mrtav? Ozzy, starče mozga pojedenog drogom, što ti kažeš na ovo?

Slažemo se sa svim ovim ogorčenim fanovima, jer staviti “rokericu” Beyonce među takva imena poput Davida Bowieja, Alabama Shakesa i Twenty One Pilots (istina, i oni su tu malo li-la s rockom) uistinu nije u redu. Štoviše, ovo je bila jedna od boljih godina za rock glazbu u posljednje vrijeme tako da se ne bismo složili s Fleaom, Marilyn Mansonom i ostatkom ekipa koja već neko vrijeme tvrdi kako je ovaj žanr glazbe mrtav, ali populizam Grammya očigledno ne dopušta stvarnoj kvaliteti da izađe na vidjelo već je bitno samo da se broje prodani primjerci i zarada. Ako išta, onda tek to nije rock! A te Grammye isto nabijemo na k….

TAGOVIbeyonce Grammy Jack White lemonade nominacije rock

Komentiraj