Zabava

Aside Banners

RocknRolla

Neke stvari postale su očite. Čim se riješio stare vreće Madonne, Ritchie se ponovno bacio na snimanje dobrih filmova.

Piše , Objavljeno

Ako mislite da je izjava iz najave pogrešna i da Madonna nema veze s osjetnim padom kvalitete Ritchijevih filmova, potrudit ćemo se da vam dokažemo da ono što govorimo nije bez razloga. Koristit ćemo se jednostavnom metodom “prije – za vrijeme – poslije”.

Prije Madonne:”Lock, stock and two smoking barrels” i “Snatch”.
Za braka sa starim Sukubom:”Swept away” i “Revolver”.
Poslije starog šišmiša:”RocknRolla” i “Sherlock Holmes”.

RocknRolla

RocknRolla

Dakle, prilično je jednostavno. Dva najgora filma uopće snimio je za vrijeme braka, a vratio se u formu ovim izuzetno zabavnim povratkom na ono što mu ide najbolje, a to je krimi komedija koja dosta inspiracije crpi od Tarantina. što se radnje tiče, nije baš najjednostavnija za prepričati pa ćemo sve prenijeti u crticama.

RocknRolla

RocknRolla

RocknRolla

Lenny Cole je prekaljeni krimos – Uri Omovich je zajebani ruski trgovac nekretninama koji želi graditi u Londonu – Cole mu može srediti dozvole – Uri mora platiti – dvojac se dogovori – Uri posuđuje Coleu svoju ‘sretnu sliku’ kao znak dobre volje – Uri preko svoje računovotkinje Stelle želi prebaciti novac Coleu – Stella upošljava zajebane likove zvane “Wild Bunch” da presretnu taj novac i ukradu ga za nju – u međuvremenu ‘sretna slika’ nestaje – sumnja pada na Johnnyja Quida, narkomana, rock zvijezdu i Coleovog posinka – Uri ponovno šalje novac – novac nestaje i po drugi put – Uri misli da sranja nastaju zbog toga jer nema svoju ‘sretnu sliku’ – želi svoju sliku – želi svoj novac – Lenny traži sliku – Uri traži novac – Uri upošljava neke zajebane likove – frka…

RocknRolla

Nećemo biti predramatični ili skloni analiziranju. Ovo je zabavan film, ne nužno kvalitetan film, ali jebeno zabavan film s odličnim soundtrackom. U svakom slučaju dobar pomak i polagani Ritchijev povratak u formu. Dajte mu šansu jer nije lako otarasiti se prokletstva Madonne.

Idesh preporuka: Odlična zabava za poslijepodnevnu dokolicu.

Redatelj: Guy Ritchie
Uloge: Gerard Butler, Thandie Newton, Tom Wilkinson, Mark Strong…
Trajanje: 114 min.

TAGOVIfilm gerard butler guy ritchie madonna rocknrolla Thandie Newton

Komentiraj