Zabava

Aside Banners

Rokenrol svinje

Idesh! vas vodi u svijet razuzdanih tuluma, gomile droge i dobre glazbe. Dobra stara vremena, rekao bi Rajko Dujmić.

Piše , Objavljeno

“Kao u dobra, dobra, dobra stara vremena”, rekao je jednom party životinja Rajko Dujmić. Nekoć davno, puno prije Amy Winehouse i Petea Dohertyja, rokenrol zvijezde bile su puno više od umjetnika s instrumentima. Bili su pijanci, narkomani, žderači šišmiša, jebači tuđih žena i muškaraca, ubojice, silovatelji i na kraju krajeva postali mrtvaci. Idesh! vam predstavlja najgore “svinje” u povijesti R’n’R -a.

Syd Barrett

Syd Barrett

Syd Barrett

Osim što je bio genije i član legendarnih progresivaca Pink Floyda, naš Syd se volio drogirati više nego svirati, a priča oko njegove sudbe klete jest da je jednom probao trip koji ga nije popustio do njegove smrti 2006. godine.
Legenda kaže da je na snimanje albuma “Wish You Were Here”, skoro pet godina nakon što su ga izbacili iz benda, došao obrijane glave i obrva, s pitanjem kada će on snimati vokale. Zbunjeni članovi benda, koji su ga jedva prepoznali, posjeli su ga u kut sobe dok su oni snimali pjesmu o njemu “Shine On You Crazy Diamond”.

The Rolling Stones

Brian Jones i keith richards

Brian Jones i keith richards

Jedan od osnivača Rolling Stonesa, Brian Jones postao je toliko ovisan o LSD-u, da su mu članovi benda počeli isključivati gitaru na nastupima. Umro je misterioznom smrću (navodno je ubijen) u svome bazenu, samo tri tjedna nakon što su ga Mick i Keith napucali iz benda.
Richards je pak s druge strane, postao jedino biće otpornije čak i od žohara. Njegov apetit za drogom i tuđim ženama, ubili bi svakoga barem deset puta, ali ne i ovog djedicu koji jednom godišnje odlazi na transplantaciju krvi. Navodno je i prah svog kremiranog oca pomiješao s kokainom te pošmrkao.

Sid Vicious

Sid Vicious

Sid Vicious

Sid Viscious je unajmljen kako bi glumio najveću dvorsku ludu u povijesti popularne glazbe. Priče o njegovu veselom životu su postale legendarne, pa nitko živ nije primijetio da je čovjek najgori basista na svijetu.
Tučnjave, psovanje na nacionalnoj televiziji, samoozljeđivanje na pozornici i konzumiranje nevjerojatnih količina heroina. Jedno jutro čovjek se probudio u hotelskoj sobi i shvatio da je nožem izbo svoju djevojku Nancy Spungen. Četiri mjeseca kasnije, dok je čekao suđenje za ubojstvo, umro je u 21. godini od overdosea.

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne

Jedno je sigurno, Princ tame, kako su Ozzyja voljeli zvati u vrijeme njegovih najgorih eskapada, nikada neće biti voljen u društvima za zaštitu životinja. Tijekom zajedničke turneje s Motley Crue navodno je pošmrkao cijelu lajnu mrava te slučajno ili namjerno odgrizao glavu šišmišu i golubu.
No, nakon desetljeća tulumarenja i okrutnosti prema životinjama, Ozzy je postao najveća žrtva raznih medikamenata. Stoga ako vam djeca krenu putem auto destrukcije, pustite im jednu epizodu Osbourneovih, pa kad vide Ozzya kako se povlači po kući, to bi ih trebalo držati podalje od droge.

Keith Moon

Keith Moon

Keith Moon

Do današnjih dana bubnjar The Whoa, smatra se najvećim divljakom u povijesti glazbe, pored kojeg Ozzy Osbourne izgleda kao Jehovin svjedok.
Neke od njegovih najluđih eskapada su vožnja u nacističkoj uniformu gradom, ulijetanje Rolls Royceom u bazen (najstariji rock klišej) ili ujedanja psa susjedima u Los Angelesu.
“Moon The Loon” bio je uvijek pun tableta, droga, konjaka, a njegova smrt 1978. godine u 32 godini života postala je ultimativna šala. Čovjek se slučajno predozirao tabletama koje su mu trebale pomoći da se riješi alkoholizma.

Jim Morrison

Jim Morrison

Jim Morrison

LSD, cuga, depresija i loše kritike njegove zbirke poezije, Jima Morrisona preoblikovale su od obožavanog seks božanstvo u debelu, nepočešljanu i “smrdiš po Jack Danielsu” mješinu.
Iako rokeri teško drže svoj penis u hlačama, Morrison je po tom pitanju bio najgori. Osuđen je na dobrovoljni rad zbog vađenja istog tijekom koncerta u Miamiju, no nikada nije odslužio svoju kazne, jer je zbrisao u Pariz, gdje je tragično skončao 1971. godine. Legenda kaže da je umro od predoziranja u jednom klubu, a njegovo tijelo su kasnije odnijeli u njegovu hotelsku sobu.

Rick James

Rick James

Rick James

Superfreak. Čovjek koji je svome prijatelju Eddieu Murphyju napisao hit “Party All The Time”, s kojim je u izmaglici kokaina proveo najluđe tulume svoga života.
I dok je njegovu slavnu prošlost najbolje ovjekovječio Dave Chapelle sa slavnim “I’m Rick James, bitch!” u stvarnom životu ovaj čovjek je 40 godina na sceni uistinu proveo tulumareći cijelo vrijeme. Njegove tulumi postali su inspiracija momačkim zabavama diljem svijeta, a on je u zatvoru napokon završio 1983. godine, nakon što je zatočio ženu, te ju tjerao da se drogira i peckao ju lulom za crack, samo zato jer je ona odbila sudjelovati u orgiji.

Led Zeppelin

Led Zeppelin

Led Zeppelin

Slavna četvorka postavila je temelje svih važnijih rock’n’roll klišeja. Od bacanja televizora kroz prozor, razbijanja soba, vožnje motorima kroz hotel i tko zna čega sve ne.
Na turnejama su im služene isključivo obožavateljice koje su bile nevine, a pokojni bubnjar John “Bonzo” Bonham čak je kupio pub, kada mu je trojka rekla da će ga izbaciti iz benda. Bend se prvi puta razišao 1980. godine (ponovo se okupili 2007.) nakon što se već spomenuti ugušio u vlastitoj bljuvotini. Posljednja večera bile mu je šunka, četverostruka vodka i nešto tableta.

Motley Crue

Motley Crue

Motley Crue

Odakle početi. Na vrhuncu slave, Motley Crue bili su najveća gomila auto-destruktivaca koje je čovječanstvo ikada upoznalo. Na stranu njihove orgije s djevojkama i njihovim majkama (i obrnuto), ovi momci koji su voljeli šminku i kožu hedonisti su koji nisu poznavali granice.
Kada im je ponestalo droge upucavali su si Jack Daniels. Kada je nestalo cuge, Vince Neil je prilikom odlaska u šoping ubio svoga suvozača. Kada im je ponestalo sreće neki su čak i umrli. Naime, tijekom 1987. Nikki Six je jednom prilikom proglašen čak i mrtvim od predoziranja heroinom. Motley Crue su jednostavno medicinski fenomen, jer nikome nije jasno da su još uvijek svi živi. Jer ako ništa drugo već ih je trebao ubiti lak za kosu.

Pročitaj i Kraljice ludih provoda >>

TAGOVIbrian jones droga Jim Morrison keith moon led zeppelin Motley Crue Ozzy Osbourne pijanstvo pink floyd rick james rock rolling stones sid vicious Syd Barrett the who tulum

Komentiraj