Zabava

Aside Banners

Ross Kemp – Ćelava glava u torbi

Ross Kemp je �taj� igrač, čovjek koji je obišao najopasnije lokacije svijeta, vratio se živ i na našu sreću o tome ispričao priču...

Piše , Objavljeno

ross kemp

ross kemp

Ako kojim slučajem do sada niste čuli za Rossa Kempa, krajnje je vrijeme da se upoznate s njegovim bogatim i iznimno zanimljivim opusom.
Kemp je ove godine objavio dokumentarac “Ross Kemp in Afghanistan” u kojem je, kao što i sam naziv govori, posjetio Afganistan u jeku zajebanih akcija u kojima glavu možete izgubiti ako neoprezno izvirite iz trave. Divimo se hrabrosti ovog čudaka, ali mislimo da je još luđe pratiti luđaka s tako zajebanim hobijem, pa ovim putem šaljemo čestitke kamermanu koji ga je na tom putovanju pratio.

Kemp u AfganistanuRoss Kemp je poznati britanski glumac, novinar i dobitnik BAFTA
-ine nagrade (British Academy of Film and Television Arts). Karijeru je započeo kao glumac u jednoj od najpopularnijih serija Velike Britanije, “East Enders”, ali nas taj detalj nimalo ne interesira jer ono čime nas je osvojio jesu dokumentarci koji su samu riječ dokumentarac digli na jednu potpuno drugačiju razinu. Sve je započelo dokumentarcem “Alive in Alaska” koji je kao oproštajni dar poklonio BBC-u.

Priča je sljedeća, kao što je to nekada radio Christopher McCandless Kemp je bačen u vukojebinu Aljaske gdje su ga brzinski upoznali sa tehnikama preživljavanja u… Je li… Vukojebini, a na njemu je bilo da preživi. Spavao je vrlo malo zbog straha od medvjeda koji su ga mogli požderati, jeo je još manje pa je često gladovao, smrzavao se i radio sve ono što nikome od nas nikada ne bi palo na pamet.

Ross kemp on gangs

Ross kemp on gangs

No, to nikako nije bilo dovoljno za ovog ovisnika o adrenalinu pa se nekoliko godina kasnije odlučio svekoliku javnost upoznati sa svim tajnama najpoznatijih bandi na svijetu. Mi smo o njima pisali, a Ross Kemp se s ekipom družio u jednom od najboljih dokumentarnih serija svih vremena, “Ross Kemp on Gangs“.

obišao je najgore svjetske bande

obišao je najgore svjetske bande

Za vrijeme svojih opasnih putešestvija, Kemp razgovara s ljudima koji žive u opasnim četvrtima i pogođeni su kriminalnim radnjama lokalnih bandi, policijom koja se s bandama bori i ono najzanimljivije, članovima i vođama najzajebanijih bandi na planetu. Kroz 14 epizoda u tri sezone Kemp je posjetio:Rio, Novi Zeland (Maori), Orange County (rodno mjesto američkih skinjara), London, El Salvador (Mara Salvatrucha), Moskvu, St. Louis, Cape Town, Jamajku, Poljsku, Kolumbiju (paramilitarne formacije) i Istočni Timor.

Kemp u Moskvi

kemp u afganistanu

kemp u afganistanu

Nepotrebno je isticati da smo seriju ovog tipa čekali cijelog svoga života, a prošle godine je pokupila nagradu za najbolju dokumentarnu seriju.
Nosanje glave u torbi nikako mu nije dozlogrdilo pa se prošle godine otputio u Afganistan prateći britansku postrojbu “Royal Anglian Regiment” čiji je pripadnik bio i njegov otac. Kroz pet epizoda dobili smo jasan uvid u to koliko je zajebano biti stacioniran u Afganistanu i kako se sa svakodnevnim borbama nose britanski vojnici koji su u rat otišli iz raznoraznih razloga, ali najvećim dijelom zbog novca iako su im plaće bezobrazno niske. Između ostalog, imat ćete priliku pogledati što znači kada vam meci doslovno lete iznad glave i kako je to bježati pred mecima snajpera. Odlična zabava za nas papke koji takve stvari gledamo iz naslonjača i kreveta.

Ross Kemp u Londonu

Nema čekanja, krenite u nabavku ili pročešljajte YouTube…

TAGOVIafganistan bande dokumentarac kemp on gangs opasno ross kemp

Komentiraj