Film i TV

Ruski Avengersi

Aside Banners

Ruski film o superjunacima ‘Zaschitniki’ izgleda bolje nego što smo očekivali

Piše , Objavljeno

Već nam je puna kapa američkih filmova o superjunacima, a sada se u kolo odjednom žele ubaciti u Rusi. Ajde, ako ništa drugo, barem imaju drugačiju viziju.

guardiansPosljednjih se godina sve vrti oko superjunaka, a ako se tijekom sezone ne izbaci barem 10 filmova s tom tematikom, možemo početi sumnjati kako nešto nije u redu. Uglavnom se radi o jednom te istom filmu upakiranom u malo drugačiji omot, ali uvijek možemo računati kako će oni barem izgledati lijepo. S druge strane, mnogo siromašnije produkcije, poput azijskih, indijskih i europskih, tematiku superjunaka obrađuju uglavnom kroz prizmu njihovih osobnih drama, ne nužno zato što to žele, već zato jer nemaju dovoljno para da slože normalne efekte i da to sve liči na nešto. A gdje su u ovoj priči Rusi?

Самые тяжелые смены…..

A photo posted by @zaschitniki2016 on


 

Kao i obično, naša su slavenska braća na nekom trećem putu (putiću, mostu i mostiću) koji ozbiljno pleše između totalnog trasha i visokobudžetnog spektakla. Vrlo se lagano prepozna njihova škola mračne i tmurne atmosfere usko povezane sa sovjetskom ikonografijom, a za primjer toga ne treba ići dalje od prvog trailera za superjunački film Zaschitniki, koji bi se u probranim kinima trebao pojaviti negdje krajem 2016. godine. Nije nam jasno što će im tolika postprodukcija, ali ako to znači kako će cijeli film izgledao kao ova minuta u traileru, sve opraštamo!

Zaschitniki – trailer:

Priča se vrti oko malene skupine genetski modificiranih otpadnika iz raznih država bivšeg SSSR-a, koji su stvoreni kao ratnici u borbi protiv bilo kojeg zla spremnog da uništi njihovu domovinu. Lik koji se pretvara u medvjeda, telekinetik, frajer s jako velikim sabljama i seksi opaka vještica se tako vraćaju iz mirovine kako bi spriječili novu opasnost. Za sada nema previše materijala osim ovog kratkog teasera i par fotki sa seta, ali uz budžet od nekih 20 milijuna dolara, čini se kako bi ovo moglo ispasti nešto što je čak i gledljivo!

TAGOVIfilm rusija spektakl SSSR superjunaci zaschitniki

Komentiraj