Zabava

previše svega

Aside Banners

S 10 (!) se slikala za Playboy, s 14 je glumila u Plavoj laguni! To je iza nje, u pedesetima je uspješnija nego ikad

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Brooke Shields je postala slavna diljem svijeta – i to vrlo mlada kada je glumila u Plavoj laguni, romantičnoj drami o dvoje mladih ljudi koji odrastaju na tropskom otoku. Imala je svega 14 godina. Upravo ona je dobila prvu Zlatnu malinu u povijesti, naravno – onu za najgoru glumicu.

Film ne želiš gledati, ima ocjenu od 8 posto na Rotten Tomatoesu. Kako je Shieldsova mogla biti gola u filmu iako je bila maloljetna? Nije. Sve scene je odradila gola “kaskaderka” Kathy Troutt koja je za vrijeme snimanja filma bila više nego dvostruko starija od Brooke Shields – Troutt je imala 32 godine.

Priča s Brooke Shields je postala čudna još i ranije. Ambiciozna majka i lijepo lice su joj donijele prilike o kakvima djevojčice ne sanjaju – a ne sanjaju s razlogom.

Već s 10 godina je pozirala gola za Playboyjevu publikaciju Sugar & Spice. Fotografirao ju je modni fotograf Garry Gross (prikladnog li prezimena), njezina majka je odobrila snimanje, a platio joj je 450 dolara za angažman. Fotografije su uključivale Brooke u punom make-upu, a dvije objavljene fotografije su prikazivale potpunu golotinju. Sa svega 12 godina na nejakim leđima, glumila je desetogodišnju prostitutku u filmu Pretty Baby gdje su uz nju glumili Keith Carradine i Susan Sarandon.

Brooke Shields u Plavoj Laguni s 14 godina
Galerija

Fotografije: Instagram/YT

Prošla je zanimljivu karijeru, bila je i glumica i model. U osamdesetima ju je zaprosio njezin prijatelj Michael Jackson, ali ona je htjela zadržati čitav odnos na prijateljskoj razini pa ga je odbila. Dvoje klinaca u odraslim tijelima koje svijet showbiznisa nije mazio. Zapamćena je i po braku s Andreom Agassijem. Najveći televizijski uspjeh joj je donijela serija Suddenly Susan za koju je dvaput bila nominirana za Zlatni globus.

Prirodna ljepota i dobri geni (vuče korijene od talijanskih plemićkih obitelji) su joj donijeli i brdo problema s kojima se mlada osoba u razvoju ne bi trebala nositi. Teško je znati ičiju cijelu priču, ali Brooke je dokaz da se sve može nadići.

Danas je poslovna žena i bavi se wellnessom – ali ne onako nastrano kao Gwyneth Paltrow. O svojim novim uspjesima je progovorila za NYPost.

“Ovo nisu prostirke za yogu, vitamini i mantre. Nije stvar samo u prehrani i tjelovježbi, ni veličini odjeće. Cjelokupno zdravlje je važno, stvari koje te čine sretnom. Nekad će kasnonoćna tekila s prijateljima djelovati iscjeljujuće.”

Danas više nije “talent” nego “šefica”. Glumu nije ostavila iza sebe.

Sada ju možeš gledati na Netflixu u romantičnoj komediji A Castle for Christmas gdje glumi američku spisateljicu koja u Škotskoj želi kupiti dvorac, a vlasnik ne želi prodati dvorac strankinji. Na prvu nas opis ne osvaja, ali znaš da ti kriteriji i za hranu i za filmove padnu oko Božića – samo želiš malo šećera.

Sretni smo zbog Brooke.

S 10 (!) se slikala za Playboy, s 14 je glumila u Plavoj laguni! To je iza nje, u pedesetima je uspješnija nego ikad