Zabava

Zombiji nikada ne umiru

Aside Banners

Završnim How to survive a Zombie Apocalypse videom, Wekster najavljuje nove pobjede!

Piše , Objavljeno

Ne bi bilo zgorega pripremiti se za zombi apokalipsu gledanjem Wekstrovog serijala ‘How to Survive a Zombie Apocalypse’, koji je ovih dana dobio i svoj završni dio. Autor nam otkriva što još skriva u rukavu.

wekster zombi

Vedrana Marjanovića Wekstera već smo upoznali na stranicama našega magazina, kada nam je ukratko pojasnio kako je to biti indie redatelj u Hrvatskoj. I to ne bilo kakav indie redatelj, nego onaj koji se bavi fantasy i SF pričama, s hrpom specijalnih efekata i akcije, kakvu na žalost nemamo prilike vidjeti u domaćim filmovima. No Wekster nam se od onda nije ulijenio, štoviše, nagazio je papučicu gasa i nastavio snimati još žešće.

Tako je ovih dana njegova popularna inačica vodiča kroz zombi apokalipsu dobila i svoj posljednji, treći dio, zaokruživši priču o mladiću koji je primoran uzeti oružje u ruke i riješiti glave svakog nemrtvog gada željnog krvi. Kvalitetan i ciničan humor, mnoštvo krvi, nešto CGI-ja i nenadjebivi englesko-slavenski narator donjeli su gotovo 200.000 Youtube pogleda za prva dva dijela, a nadamo se da će i treći dio osvojiti uvijek zahtjevnu internet publiku.

How to survive a Zombie Apocalypse – part 3:

No, da ne bi ostalo samo mrtvo slovo na papiru i jedan Youtube video, priupitali smo Wekstera o njegovim zombi (anti)junacima, sjedalici bicikla te planovima za budućnost.

Piše da je ovo završni dio trilogije, no jesi li stvarno rekao sve što si htio na tu temu, ili postoji šansa da se jednom ponovno vratiš nemrtvima, možda u dugometražnom formatu?

Ovo je, barem što se mene tiče, završni dio. Naravno da nismo sve rekli s njim, taj svijet ima puno toga za ponuditi, a mi (Domagoj Mrkonjić i ja) smo se fokusirali na određene segmente i time zaokružili i povezali sva tri dijela. Sa zombijima nismo još završili, postoji scenarij za još jednu web seriju koju sam napisao prošle godine, ali za nju ipak trebam neki budžet pa je zasad na čekanju. Svakako bi volio napraviti i neku dugometražnu verziju, nešto tipa Shaun of the dead, ali Balkan edition, hehe.

Moramo priznati da je sjedalica od bicikla jedno od originalnijih oružja koje smo imali prilike vidjeti, pa kako i zašto baš ona?

Za sjedalo od bicikla su zaslužni Domagoj Mrkonjić i Matej Šutalo, a razlog tome je bio što sam u grupnom mailu sa ekipom dogovarao tko šta treba donjeti na snimanje. Pošto smo imali dva Mateja u mailu dogodila se greška u komunikaciji pa je Domagoj bio uvjeren da drugi Matej treba donjeti nekakvu palicu i počeo ga gnjaviti dok ovaj nije u garaži našao alternativu, tj. taj sic od bicikla. I tako je upravo sic postao zaštitini znak naše zombi apokalipse.

wekster zombi

Svaki pravi zombi film mora imati suptilan ljubavni element. Hoće se tvom junaku napokon ‘posrećiti’? Ipak, treba ponovno naseliti Zemlju…

Pa naš junak se samo treba pobrinuti da ostane jedini muškarac na Zemlji pa će mu se sigurno posrećiti. Šalim se, naravno. Dosta stvari smo ostavili otvorenim da bi si ljudi mogli sam stvoriti neku ideju o tome sta je bilo poslije. Znamo da je naš junak postao nekakav vođa otpora, a šta se sve događalo oko njega ostaje na gledateljima da si sami prezentiraju.

wekster zombi

Da li postoji šansa da ‘How to survive a Zombie Apocalypse’ serijal završi na nekom svjetskom horror festivalu?

Evo, sinoc smo dogovorili da sva tri dijela idu na Hamilton Zombie Short Film Festival u 10. mjesecu. Prva dva dijela su već prikazana u Kanadi i jako im se svidjelo pa bi sada htjeli prikazati sve odjednom. Dobili smo još neke upite pa vjerujem da će još negdje osvanuti!

Sada kada su zombiji iza tebe, što slijedi?

Sad napokon počinjemo sa predprodukcijom našeg True Fang serijala, jednim Doctor Who fan videom i još nekim projektima koje zasad držimo u tajnosti. Uglavnom, bit će još dosta zanimljivih stvari iz Weksflicka!

TAGOVIamaterski film indie film wekster zombi zombi apokalipsa

Komentiraj