Zabava

Majstor nas je ponovno prevario

Aside Banners

Sada znamo što se krije iza misterioznog trailera J.J. Abramsa

Piše , Objavljeno

Kada se Stranger prije nekih mjesec dana pojavio na internetu, gledateljima je ostavio mnogo upitnika nad glavom. Jedino što je bilo jasno jest da iza svega stoji briljantni PR um J.J. Abramsa.

S j.j. abrams

O J.J. Abramsu kao redatelju, te njegovim zoomovima i lens flareovima, već su napisani traktati, ali malo se priča o njegovoj nevjerojatnoj sposobnosti da proda praktički bilo što. Čovjek jednostavno zna zamotati proizvod i učiniti ga toliko privlačnim, da biste dali i vlastitu majku samo da možete vidjeti o čemu se tu radi. Sjetimo se samo Cloverfielda!

Prije nekih mjesec dana na Youtubeu je tako osvanuo misteriozni trailer nazvan jednostavno Stranger. Nekoherentni crno-bijeli kadrovi, jeziva i besmislena naracija, te frajer sa zašivenim ustima na kraju, ostavili su sve u čudu, a jedini trag o cijelom ovom projektu nalazio se u imenu entiteta koji je video objavio. Radilo se o Bad Robot Productions, tvrtki slavnog majstora misterije i marketinga.

Uskoro su počele i prva nagađanja i pretpostavke o čemu se tu radi. Neki su se kleli da je sve ovo najava spin offa popularne serije Lost, a drugi su pak u svemu vidjeli novi film o piratima. No prava istina je na vidjelo izašla upravo ovih dana, te su se svi nemalo iznenadili kada je otkriveno da se radi o… knjizi!

S – trailer broj 2:

Da, drugi trailer i objava za javnost otkrili su da se radi o noveli S, autora Douga Dorsta. Abrams je pak, osim svog marketinškog toucha, dao i ideju za priču same novele, koja se vrti oko dvoje studenata i tajni pisca V. M. Straka.

No, to nije sve! Ako kupite knjigu, dobiti ćete cijeli paket s raznim novinskim isječcima, podsjetnicima na papirićima i tragovima zapisanima na salvetama. Tako nećete biti samo pasivni čitatelj, već ćete se uključiti u cijelu tu ‘igru’, te i sami postati detektiv. Abramse, svaka ti čast!

TAGOVIBad Robot J. J. Abrams knjiga misterija sf viralni hit

Komentiraj