Zabava

Ma kakav Jon Snow...

Aside Banners

Saddam Hussein je napisao knjigu koja je navodno mješavina ‘Game of Thronesa’ i ‘House of Cardsa’

U pauzama između teroriziranja svojih sugrađana i prcanja Amera, irački je diktator pisao knjige koje uistinu zvuče osebujno.

Piše , Objavljeno

Kada bismo morali reći nešto o Saddamu Husseinu, iračkom “predsjedniku” kojeg su pod optužbama za kršenje ljudskih prava, poticanje terorizma i zabijanje šake duboko u guzu SAD-a Ameri riješili prije gotovo 10 godina, tek negdje 294898. stvar bi bila činjenica kako je stari brko bio književnik. Ne znamo jel to što je pisao valjalo ili je bilo totalno smeće i je li uopće on bio taj koji je pisao, ali čovjek je knjiškim moljcima podario ukupno tri romana i sva tri su čista fikcija. Možda zbog sramežljivosti, a možda zbog očuvanja svog statusa, Saddam ih nije objavljivao pod svojim imenom već pod pseudonimom The Author, što je ili najbolji pseudonim ikada ili dokaz kako njegova djela možda i nisu pretjerano originalna i zanimljiva.

saddam

I dok su neki od tih romana prevođeni na druge jezike, sada će se posljednji od njih napokon pojaviti i u engleskoj varijanti i to zahvaljujući izdavačkoj kući Hesperus. Naslov knjige još uvijek nije poznat, ali verzije na drugim jezicima su prevođene kao Gubite se, sotone i Izlazi van, prokletniče. Priča se vrti oko drevnog plemena koje se mora braniti od nadolazeće invazije moćne strane sile, a sve ovo nam nekako daje suptilne hintove koja bi mogla biti inspiracija ovakvog jednog romana. Uz sve to iz Hesperusa poručuju kako je ova knjiga nešto kao mješavina Game of Thronesa i House of Cardsa, dvije trenutno iznimno popularne i kvalitetne TV serije, čije samo spominjanje čini čuda za marketing. Ali tko zna, možda je Saddam stvarno bio jači od Georgea R.R. Martina i ostalih kapitalističkih gadova!

TAGOVIGame of Thrones house of cards knjiga roman saddam hussein

Komentiraj