Film i TV

Sprema se još jedan Batman

Aside Banners

Sasvim novi, samostalni Batman film u kina bi mogao doći već 2019. godine

Piše , Objavljeno

Više stvarno ne znamo trebamo li se radovati ili tugovati, ali neovisno o našem mišljenju, novi samostalni Batman film u kinima bi se trebao pojaviti već 2019. godine!

batman 2

DC i Warner Bros. očito su ozbiljno krenuli u rat protiv Marvela i njihove superjunačke dominacije, pa je u razvoju nekoliko novih filmova i serija. Najveći problem u cijeloj toj priči je što DC nema toliko široku “klupu” kao konkurencija, pa se stalno moraju vraćati jednim te istim likovima, a tu najčešće glavnom plaćaju Superman i Batman. Upravo je Vitez Tame u zadnjih nekoliko godina najzaposleniji, pa mu se tako nakon Nolanove trilogije, u idućih 5 godina spremaju čak tri nova filma.

Prvu ćemo ekranizaciju novog Batmana vidjeti već 29. travnja 2016. godine, kada će stati licem u lice sa Supermanom u filmu Batman V Superman: Dawn Of Justice. Dvije godine nakon toga očekuje se izlazak Justice League filma, koji će okupiti sve značajnije DC junake, a ako sve prođe po planu, 2019. godine bi trebao izaći i The Batman. Iako za sada nema nikakvih službenih potvrda o snimanju ovog filma, već su počele kružiti glasine kako se radi na prvoj verziji scenarija, a kada se zna da je Ben Affleck potpisao ugovor za snimanje nekoliko filmova, prilično smo sigurni kako se radi o realnoj mogućnosti.

batman

Što jest jest, Batman je i dalje jedan od omiljenih svjetskih superjunaka, ali čak šest filmova u nepunih 20 godina ipak je možda malo previše, pogotovo kad nova tri moraju slijediti Nolanovo remek-djelo. Zack Snyder je već svojim prošlogodišnjim megahitom Man of Steel dokazao da zna napraviti vizualno perfektan film, ali da poprilično “šteka” što se tiče priče, odnosno, šteka scenarist David S. Goyer. Kada znamo da ista ta ekipa radi i sve gore spomenute filmove u kojima će se pojaviti Batman, moramo biti poprilično skeptični. S druge strane, možemo računati na nekonvencionalne Snyderove poteze (priča, odabir glavnih glumaca, dizajn), pa bi to moglo donijeti toliko priželjkivano osvježenje u žanr. Bilo kako bilo, idućih 5 godina biti će vrlo uzbudljivo za sve fanove Viteza tame!

TAGOVIbatman dark knight DC; superjunak Justice League vitez tame

Komentiraj