Film i TV

Izgubljeni u Lostu

Aside Banners

Scenarist serije ‘Lost’ napokon otkrio o čemu se dovraga u njoj radilo

Piše , Objavljeno

Bizarna serija ‘Lost’ će ostati upamćena kao jedan od najpopularnijih i najneobjašnjivijih televizijskih proizvoda ovog stoljeća, a klupko se sada polagano počelo odmotavati!

lost 1Ako nešto moramo priznati Lostu, onda je to činjenica kako nas je svaki nastavak ostavljao u iščekivanju idućeg i kako nikada nismo sa sigurnošću znali što se u seriji uistinu događa. Svatko je imao neku svoju teoriju, svatko je iza čudnovatih i nebuloznih pojava, događaja i likova vidio skriveni smisao i komadić nekakve velike tajne, a niti autori sami nikada nisu objasnili sve što se događalo tijekom dugih šest sezona. Zapravo, većina je stvari ostala misterijem, ali klupko se polagano počelo otpetljavati…

Prilikom nedavnog se gostovanja na Nerdistovom podcastu scenarist Nick Santoro (Prison Break, Scorpion) između ostalog pozabavio i serijom Lost, popljuvavši pritom ne samo njezin koncept, nego i scenariste koji su napravili pravi rusvaj. Evo što je rekao tom prilikom: “U scenarističkoj smo sobi [op.a.: za vrijeme rada na seriji Prison Break] imali izreku: “Bez polarnih medvjeda!”, koja se odnosila na seriju Lost. Imao sam prijatelje koji su pisali za Lost, ali ne mogu im reći imena. Gledao sam nogometnu utakmicu s jednim od njih i govorio mu o tome koliko volim tu emisiju… pa rek’o: “Kako ćete opravdati sve to što se događa?” On me pogleda i kaže: “Nećemo!” Ja pitam: “Kako misliš nećete?!”, a on odgovora: “Doslovno se sjetimo najčudnije i najzajebanije stvari, napišemo ju i nikada ju ne namjeravamo opravdati ili objasniti.” Pogledam ga i kažem: “To je takvo sranje! Totalno zajebavate publiku!” Želim podnijeti tužbu u ime svih nas koji smo sve te silne godine gledali Lost. Čak je i Nina Hartley izdrkala manje ljudi nego Lost.

lostEto, neke su stvari sada očigledno mnogo jasnije! Naravno, ovu izjavu moramo uzeti s dozom sumnje jer se ipak radi o prepričavanju priče bez ikakvih konkretnih dokaza, ali dovoljno se jednostavno vratiti par godina u prošlost i prisjetiti se svega onoga što smo vidjeli… da, prilično smo sigurni kako je sve ovo istina!

TAGOVIizgubljeni J. J. Abrams laž lost misterija nick santoro objašnjenje losta serija sf

Komentiraj