Zabava

Aside Banners

Science of the movies

Poželjeli ste se novih serija i filmova? E, imamo pravu stvar za vas jer riječ je i o jednom i o drugom i nijednom.

Piše , Objavljeno

Science Channel nije kanal s kojeg redovito dobivamo najbolje serije ili barem ne spadamo u skupinu ljudi koji sa SC-a očekuju pravu robu, ali nova serija “Science of the movies” čini nam se kao sasvim simpatična ideja jer ipak smo filmofili i zanima nas sve vezano uz film.

Science of the movies

Science of the movies

Voditelj Nar Williams, samoprozvani movie geek (iako nama djeluje kao geek vulgaris) i čovjek u potrazi za Nerdvanom, lunja po Hollywoodu i s ekipom raspravlja o, pretpostavljate, znanosti koja stoji iza filmova. Dakle, razgovara o specijalnim efektima, IMAX-u, tehnologiji, 3D-u, animaciji, kamerama, zvuku i ostalim detaljima koji ubijaju filmsku magiju i pretvaraju je u puku informaciju. Ono što bi nekima moglo biti zanimljivo leži u podatku da Williams uzima i neke kultne scene koje raščlanjuje i u procesu raščlambe razglaba s kreatorima o tome kako je do kultne scene došlo.

Science of the movies

Svi oni koji žele poći na ovaj šmokljantastični put kroz gotovo nepoznat svijet filmske znanosti ovu seriju neće moći pratiti na domaćim kanalima (što ste vjerojatno i pretpostavili) već su prisiljeni imati Science Channel ILI… Pogađate, samo jedna riječ i omiljena je u svim krajevima svijeta – torrent!

TAGOVIdiscovery dokumentarac nar williams science channel science of the movies serija

Komentiraj