Zabava

Reperi u samicama

Aside Banners

Sedmorica američkih zatvorenika dobila ukupno 20 godina samice zbog objave rap videa

Piše , Objavljeno

Izgleda kako američki zatvorski sustav ima nultu stopu tolerancije prema bilo kakvim objavama svojih “gostiju” na društvenim mrežama, a kazne su uistinu drakonske!

samicaU ćuzi su završili zbog ubojstava, pljački i nasilja, ali ovih sedam “umjetnika” svakako nisu očekivali kako će idućih nekoliko godina provesti u samici zatvora Kreshaw u Južnoj Karolini zbog objave rap videa koji je postao neočekivano popularan i viralan te skrenuo pozornost na njihove aktivnosti. Naime, jedan od sedmorice veličanstvenih je prošle godine nekako uspio prošvercati mobitel te zajedno s kompićima snimio spot u kojem repaju, plešu i beat-boxaju, da bi video potom objavili na stranici World Star Hip Hop. Stvar je vrlo brzo buknula, pa je brza ruka zakona reagirala, sprovela istragu i lupila im opake kazne.

South Carolina Inmates – video:

Petorica su tako dobila po 180 dana samice, jedan je zaslužio 270, a najgore je prošao onaj kojem su odredili ukupno 360 dana. Sve je to kazna zbog objave materijala na društvenim mrežama, nešto što je zabranjeno i što se kažnjava gotovo kao i napad na čuvare (nesretni Tyheem Henry je 2013. godine zbog korištenja Facebooka dobio čak 37 godina samice). Na njihovu žalost, zbog posjedovanja mobitela i opetovanog korištenja simbola bandi, momcima su kazne višestruko povećane, pa su njih sedmorica među sobom podijelili ukupno 7 150 dana iliti gotovo 20 godina gotovo potpune izolacije. To znači par godina bez odlaska u kantinu, druženja s drugim zatvorenicima, prava na telefonske pozive i posjete.

Naravno, neke su se organizacije za zaštitu ljudskih prava pobunile jer smatraju kako se takvim rigoroznim kaznama guši kreativna energija i pobija smisao zatvora kao centra za rehabilitaciju, ali nadležni i dalje stoje iza toga da ovakvo ponašanje potiče nasilje i pokazuje kako ovi momci nemaju namjeru promijeniti svoj život. Veliku ulogu u svemu tome ima i uprava zatvora Kershaw, koja, osramoćena činjenicom da im je iza rešetaka netko uspio isfurati mobitel, mora pokazati zube i dati brutalan primjer drugima. U svakom slučaju, ovim je momcima rap vjerojatno prisjeo…

TAGOVIbande hip hop nasilje rap reper samica video zatvor

Komentiraj