Zabava

Aside Banners

Čime nas TV kuće namjeravaju upecati u 2009. (1)

Iako je godina krize, američki i britanski TV program ne pokazuje znakove posustajanja. Čak štoviše, 2009. donosi puno novih serija.

Piše , Objavljeno

Nakon što smo krajem 2008. bili svjedocima naprasnog gašenja cijelog niza serijala koji su više ili manje obećavali, očekivali smo da ćemo u novu godinu ući s pomno probranim materijalom u koje će se uložiti mnogo, a očekivati još više. Sva naša predviđanja pala su u vodu jer 2009. donosi najviše pilota (koje vrijedi spomenuti) u posljednjih… Evo, ne možemo se ni sjetiti koliko dugo.

S druge strane, iskreno govoreći, vrlo je mali broj onih serija u koje mi polažemo ozbiljne nade, ali to ne znači da iste neće zaživjeti ili čak postati veliki hit među gledateljima. Među njima nalaze se i neki povratnici koji su nas oduševili prvom sezonom, a ubacili smo i nekoliko rijelitija o kojima se posljednje vrijeme više pričalo.

Lie to me (FOX)

lie to me

lie to me

Mamac: Kad smo čuli da se snima serija u kojoj glavnu ulogu ima Tim Roth, već smo bili upecani. A kad smo čuli da priča prati dr. Cala Lightmana, čovjeka koji čita govor tijela ne bi li na taj način uhvatio lopine u laži, shvatili smo da bi to mogla biti prava stvar za nas.

Pogledali smo prvu epizodu i ono što vam možemo reći na temelju pilota jest da sve zajedno ima potencijal jer cilja na publiku koja se pali na “House M.D.-a” (barem se nama tako čini), iako nismo baš pali na dupe.

Predviđanja: Iskreno, moglo bi to i zaživjeti, ali prema našem stručnom mišljenju, nekako nam se čini da će se cijela ta priča oko govora tijela brzo istrošiti. No, nakon što je snimljena odlična serija o marketingašima čija se radnja odvija u šezdesetim godinama prošlog stoljeća – sve je moguće.

Kreće: 21. siječnja

Damages (FX)

damages

damages

Mamac: Svi koji su pogledali prvu sezonu vjerojatno su već ozbiljno upecani jer FX-ov “Damages” našao se na mnogim listama najboljih televizijskih proizvoda, pokupio Zlatnih globusa i Emmya. Riječ je o pomalo netipičnoj odvjetničkoj seriji koja prati mladu nadobudnu odvjetnicu (Rose Byrne) i njenu zajebanu mentoricu (Glenn Close).

E sad, da ne otkrivamo previše detalje, reći ćemo samo da druga sezona nastavlja tamo gdje je prva stala (nemoj reć’!?) i da su gledatelji i kritika toliko oduševljeni da je prije početka druge sezone odlučeno da će se snimati i treća. ‘Nuff said!

Predviđanja: Bilo je odlično i odlično bit će…

Kreće: 7. siječnja

13: Fear is real (The CW)

13:Fear is real

13:Fear is real

Mamac: Ovo sranje djeluje retardirano i upravo je to razlog zbog kojeg ćemo ovaj novi horor-reality uvrstiti među najave. Naime, skupina kandidata, neznajući pravi razlog njihova angažmana, odlazi u šumu gdje ih se izvrgava psihološkim torturama neprestanim plašenjem. Tko “preživi” osvaja 666.666 dolara što je tako camp da ne stane u karticu teksta.

Među izvršnim producentima nalaze se i Sam Raimi (“Evil Dead”) i Robert Tapert (“The Grudge”). Ajde, ako ništa drugo, barem je ideja donekle oriđiđi.

Predviđanja: Ma, prva će sezona biti show, ali kao i svaki drugi reality i ovaj će postati monoton nakon nekog vremena. Sve u svemu, bit će zabavno, a i ribe su odlične.

Kad kreće: 7. siječnja

Cupid (ABC)

Cupid

Cupid

Mamac: Još 1998. Rob Thomas (“Veronica Mars”) osmislio je za ABC seriju o Trevoru Haleu, poremećenom liku, koji možda je, a možda i nije Kupid, i njegovoj psihijatrici, doktorici Claire Allen (Paula Marshall) koja ga pokušava uvjeriti da njegova božanska misija dolaska na zemlju i spajanja 100 parova nije ništa drugo do psihoze. Serija je bila kratkog vijeka, a u ulozi se Kupida pojavio svima nam omiljeni patuljasti neurotik Jeremy Piven (“Entourage“).

Deset godina kasnije, Thomas i ABC zaključili su da je idealno vrijeme za uskrsnuće, ali sada se u glavnoj ulozi pojavljuje Bobby Cannavale (“The Bone Collector”) koji djeluje pomalo lejmerski dok psihijatricu glumi Sarah Paulson (“Jack & Jill”). Ne znamo gdje ovo vodi, ali ne valja smetnuti s uma da je “Cupid” po mnogima jedna od serija koje nisu smjele biti ukinute.

Predviđanja: U ovom slučaju, nikad se ne zna. Mi smo pomalo skeptični po pitanju izbora glavnog glumca jer Piven je lik, Cannavale nije, ali žene i homoseksualci će ga obožavati.

Kad kreće: 3. ožujka

Trust me (TNT)

Trust me

Trust me

Mamac: Ako ste voljeli “Mad Men” iz nekog bi razloga trebali voljeti i ovaj pokušaj eksploatacije ideje o marketinškoj tvrtki u kojoj dva lika potpuno različitih karaktera funkcioniraju kao dinamični duo.

Bit ćemo iskreni, premda mnogi od ove serije očekuju puno, kako zbog u Americi omiljenih Toma Cavanagha (“Ed”) i Erica McCormacka (“Will & Grace”), tako i zbog razmišljanja da kopije mogu funkcionirati, mi smo pomalo skeptični jer vjerujemo da su mase glupe i naivne, ali kad ih podcijenite imaju tendenciju iznenaditi vas.

Iza serije stoje likovi koji su radili “Nip/Tuck“, što je donekle dobra reklama. što se pak Cavangha tiče, prije par godina imao je zgodnu malu seriju “Love Monkey” koja je imala super ideju (izdavačka kuća + romansa + dramedija + alter likovi + onaj američki mainstream pop i kantautori koji cvile o prekidu + Jason Priestly comeback), ali lošu izvedbu. Na CBS-u je zaživjela samo tri epizode, ali svih osam na kraju je otkupio VH1.

Predviđanja: Iznenadilo bi nas da zaživi, ali mogla bi jer dva douchebaga u jednoj seriji za iste su autore već urodila plodom.

Kad kreće: 26. siječnja

Sit down, shut up (FOX)

Sit down, shut up

Sit down, shut up

Mamac: Radi se o crtanoj seriji. Radi je FOX, a FOX stoji i iza Family Guya. Glasove daju kul likovi (velik dio njih su SNL-ovci ili dobri prijatelji showa) koje inače volimo (Jason Bateman, Will Forte, Cheri Oteri, Will Arnett, Kenan Thompson). Kreator je stajao iza “Arrested Development“. Izvršni producenti su Bill Oakley i Josh Weinstein koji su nekoć pisali za “Simpsone”. Dakle, ako vam ovo nije dovoljno, onda ovo možda nije serija za vas.

Mi očekujemo jako puno i možda griješimo, ali duboko smo uvjereni da će ovo biti jako, jako dobro. Radnja prati šarolike likove disfunkcionalne srednje škole, a sama je ideja potekla od australskog sitcoma koji je izdržao samo 13 epizoda.

Predviđanja: Voljeli bi da zaživi ako bude upola dobra koliko očekujemo.

Kad kreće: na proljeće

TAGOVI13 Fear is real abc animacija Cupid Damages fox glenn close hbo Lie to me Rose Byrne sam raimi serija Sit down shut up tim roth Trust me tv

Komentiraj