Zabava

Aside Banners

Moćne i sexy filmske akcijske heroine 1

Radimo inventuru naših seksualnih fantazija u potrazi za ženskim akcijskim heroinama koje su ih ispunjavale.

Piše , Objavljeno

Redom snažne, pucaju od seksualnog naboja, moćne i ubojite žene. Koji se muškarac ne bi osjetio ugroženim!? Ipak, redom su nam privlačne i rado bi stenjali pod njihovim čizmama. Predstavljamo akcijske junakinje koje odlikuje moć i seksipil.

Alice | Resident Evil | Milla Jovovich

Alice

Alice

U tri nastavka Resident Evila, Alice znana i kao Project Alice, Alice Abernathy i Janus Prospero, šora i tamani zombije i srodnu gamad, bori se protiv zloćudnog T-Virusa i Umbrella korporacije.
Serijal filmova nastavo je prema igri, u kojoj lik Alice nije postojao. Kažu da ju je scenarist Paul W.S. Anderson tako nazvao kako bi povukao paralelu između Resident Evila i Alise u zemlji čudesa.

Zašto je moćna? Osim što je jača od čopora zombi džukela i istrenirana da ubije, Alice ima neke “paranormalne” sposobnosti, poput smrtonosne telekineze, sposobnosti da se regenerira, a i što ga može skočit’.

Zašto je sexy? Budući da smo pičkice u duši, volimo snažne i spretne žene. A Milla / Alice, koliko god to bilo čudno, u ovoj ulozi to jest!

Trinity | The Matrix | Carrie-Anne Moss

Trinity

Trinity

Geekica u uskom kožnom kompletiću sa smrtonosnim high-kickom, što drugo reći? Trinity je životna družica i suborac, karika koja gradi komplicirani ali emotivno i seksualno nabijeni odnos s Neom u Matrix trilogiji.
Lik je očito nastao kao začin za oči gledatelja, ali kroz tri nastavka dobija “na težini” te postaje ključna u trenutku odluke (nećemo spojlat’ rijetkima koji nisu gledali). Ime Tritity možemo doslovce prevesti kao “Trojstvo”.

Zašto je moćna? Hakerica, vozi Nebuchadnezzar kao da je Opel Corsa, šora se bolje od Van Damma, ljubi žestoko.

Zašto je sexy? Ponavljamo se, ali… Geekica u uskom kožnom kompletiću sa smrtonosnim high-kickom, što drugo reći?

Æon Flux | Æon Flux | Charlize Theron

Aeon Flux

Aeon Flux

Pobunjenica iz redova Monicana digla je ruke od normalnog života u nenormalnom svijetu, i postala profesionalni atentator sa samo jednim ciljem:osvetiti obitelj. Æon je dokaz da i ne baš dobar film može izroditi seksi heroinu. Ili je stvar u Charlize, čiji smo vjerni obožavatelji?
Lik je nastao po predlošku kratkih animiranih serija Petera Chunga, a prije izlaska filma napravljen strip u četiri nastavka, te je kasnije izbačena i igra. Aeon je “specijalizirala” akrobacije i atentate. Utegnuta, crnokoca Charzlize, malo nam baca na S&M spiku. Rispekt!

Zašto je moćna? Iako je gotovo nenadhebiva, što se fizičke spreme i sposobnosti tiče, u završnici pokazuje veliku dozu kolebanja, što donekle umanjuje faktor Moći. Uh!

Zašto je sexy? Zato jer je Charlize! Također, i ona je klon, što ostavlja otvorenom mogućnost multiplikacije, odnosno višestrukog užitka.

Selene | Underworld | Kate Beckinsale

Selene

Selene

Smrtno ozbiljna, nemrtva i opasna. Na strani vampira Selene se bori protiv Likana, krvožednih vukodlaka za koje vjeruje da su joj pobili obitelj. Spretna je s brojnim oružjima, a voli kombinirati Walter P99 i kakvu srednjevjekovnu sataru. Posjeduje nadčovječnu snagu i, što je kod vampira sasvim uobičajeno, ne umire baš lako. Pojavljuje se u dva Underworld filma, a za dvije godine trebao bi izaći i prequel, pa ćemo još uživati u blijedoj Kati i njezinim egzibicijama.

Zašto je moćna? Priznajemo, s tom pričom o vampirima uvijek smo imali neku toplo / hladni odnos. Moć je neupitna, ostale stvari (kako bi bez češnjaka?) malo nas spuštaju.

Zašto je sexy? Mađarice volimo, i to ne samo kolačiće. Selene je Mađarica. Selene je Kate. Kužimo se?

Ellen Ripley | Alien | Sigourney Weaver

Ellen Ripley

Ellen Ripley

Ripley je bila prva i otvorila je put svim gore navedenim heroinama. Za sve one među nama koji vole dominantne žene, a pokazalo se da je takvih mnogo, Ripley je bila i ostala neprikosnovena božica, akcijska heroina kojoj čak i Rambo može samo držati svijeću.
Sexy komponenta joj nije strana. Prije svega, prvi je nastavak izašao 1979. godine, tako da smo svoju seksualnost počeli istraživati gledajući Ripley kako se proteže u potkošulji i minijaturnim pamučnim gaćicama. Drugo, vrlo često sama među opakim muškarčinama, Ripley je bila predmetom iskonske požude. Treće, ima nešto u ženama s oružjem.

Zašto je moćna? Pitanje je suvišno i blesavo. Ajd’ se ti četiri puta šoraj s alienskom majkom kraljicom, iznesi vanzemaljsku trudnoću, provedi 57 u hibernaciji, pa da te vidimo!

Zašto je sexy? Ova seksualna privlačnost spada u red onih koje je teško objasniti, ali je tu. Oh, da… tu je!

Koje filmske akcijske junakinje golicaju vašu maštu?

Stranica 2 i još sexy, moćnih filmskih heroina >>

Pročitaj i tekstove slične tematike:
Superdjevojke u stripu 1 >>
SF komadi 1 >>
SF komadi 2 >>

TAGOVIaeon flux akcija alien Carrie-Anne Moss charlize teron cure Ellen Ripley film heroine Kate Beckinsale matrix milla jovovich resident evil selene Sigourney Weaver strip trinity underworld

Komentiraj