Film i TV

Heroes Reborn

Aside Banners

SF serija Heroes se vraća na male ekrane s 13 novih nastavaka

Piše , Objavljeno

Prije svega nekoliko godina HBO je slovio za vladara malih ekrana, no ova TV kuća polagano počinje kaskati za konkurencijom, bilo da se radi o kvaliteti ili gledanosti njihovih serija. Vrijeme je za izvlačenje teške artiljerije!

heroji

Kada su 2006. godine Heroesi ‘doletjeli’ na male ekrane, dogodila se prava mala TV revolucija, te početak nečega što danas možemo nazvati “SF revivalom“. Premisa o grupici ljudi koja ima nevjerojatne sposobnosti, Vladi koja ih želi eliminirati, te pojedincima koji svoje super moći žele iskoristiti kao sredstvo dominacije, patnje i smrti, vrlo brzo je zaludila gledatelje diljem svijeta, te je serija postala jedna od najgledanijih u ovom mileniju.

I dok su prve dvije sezone stvari funkcionirale vrlo dobro, kola lagano kreću nizbrdo u trećoj, da bismo na kraju četvrte ostali prilično frustrirani i razočarani s načinom kako je sve završilo. Bolje nisu prošle niti zvijezde serije, tako da je Ali Larter gotovo potpuno iščezla s ekrana, Milo Ventimiglia je osuđen na B-filmove, Hayden Pannetiere se izgubila u sjeni dvostruko većeg Vladimira Klička, a još je najbolje prošao Zachary Quinto, koji je svoju karijeru nastavio kao Spock.

Niti TV kući HBO ne cvjetaju ruže, pa nekadašnji neprikosnovani vladar malih ekrana sve teže parira stalnim napadima konkurencije, pogotovo progresivnim stvarima koje rade u Netflixu ili Amazonu. Zato je očito došlo vrijeme da se iz rukava izvuku neki klasični aduti i krene u ofenzivu materijalom koji je široj publici već itekako poznat. Drugim riječima, dolazi nam Heroes Reborn!

Heroes Reborn – teaser koji ne pokazuje apsolutno ništa:

Tako je najavljeno snimanje novih 13 epizoda u formatu mini serije, koji bi se na televiziji trebali pojaviti sredinom 2015., a vjeruje se da će HBO pokušati kopirati način distribucije koji ima House of Cards. Kao showrunner se u seriju vraća i njen tvorac Tim Kring, a svim silama će se truditi stvoriti atmosferu i priču slične onima u prve dvije sezone. Ovaj svojevrsni reboot pratiti će skupinu sasvim novih likova i njihovih problema nevezanih uz one koje smo mogli gledati u originalnom serijalu, ali u HBO-u ne isključuju da bi se junaci iz izvornika mogli pojaviti u nekakvim gostujućim ulogama.

Očekivanja? Moglo bi biti zanimljivo, ali što se nas tiče, brod zvan Heroes je davno otplovio, tako da nismo pretjerano nabrijani zbog Reborna. Nažalost, već smo odavno naučili da takve stvari jednostavno ne funkcioniraju…

TAGOVIhbo heroes heroes reborn heroji mutanti serija sf superjunaci

Komentiraj