Film i TV

Totalni Wes Anderson

Aside Banners

Simpatične ludorije u prvom traileru za The Grand Budapest Hotel

Piše , Objavljeno

Wes Anderson se vraća u sebi svojstvenoj crnohumornoj komediji, s puno lijepih krajolika, bizarnom radnjom i hrpom poznatih glumačkih faca.

the grand budapest hotelPaul Thomas Anderson radi teške, oscarovske drame (Magnolia, There Will Be Blood, The Master), Paul W.S. Anderson je poznat po svojem Resident Evil serijalu, dok je treći iz skupine slavnih hollywoodskih prezimenjaka (nisu u nikakvom rodu), Wes Anderson, najprepoznatljiviji po svojim pomaknutim crnohumornim, bizarnim i slavnim glumcima ispunjenim komedijama, koje ne zarađuju brdo para, ali su uvijek među najboljim filmovima sezone.

Nakon remek-djela poput Rushmorea, The Royal Tenenbaumsa i Moonrise Kingdoma, Wes nam donosi svoj možda i ‘najandersonskiji’ rad do sada, The Grand Budapest Hotel. Presaturirana slika, unikatno kadriranje, stilizirane lokacije, pomaknut humor i bizarni likovi, naći će svoje mjesto u priči o upravitelju hotela Gustavu H. (Ralph Fiennes) i njegovom vjernom pomoćniku Zeru (Tony Revolori), koji se nađu na vrtuljku neobjašnjivih situacija koje počnu kada nedavno preminula bogatašica Gustavu ostavi vrlo vrijednu sliku.

The Grand Budapest Hotel – trailer:

Osim što je film režirao, Wes Anderson je napisao i scenarij, a u filmu će okupiti stvarno impresivnu ekipu. Uz već spomenutog Fiennesa, pojaviti će se i Adrian Brody, Edward Norton, Owen Wilson, Jude Law, Tilda Swindon, WIlliam Defoe, Jeff Goldblum, Harvey Keitel i mnogi drugi, a posebno će mjesto dobiti i Andersonova sretna amajlija i stalni član ansambla, Bill Murray. Ufff, kakva ekipa!

Film u kina dolazi početkom iduće godine, a nadamo se da će naši distributeri otkupiti prava na vrijeme, jer kada je Anderson u pitanju, prilično su ‘tanki’.

TAGOVIbill murray bizarno crna komedija crnohumorna komedija čudno The Grand Budapest Hotel Wes Anderson

Komentiraj