Film i TV

Jeziva kauč-scena

Aside Banners

Simpsoni dobili jezivu kauč scenu u režiji Guillerma del Tora koja vrvi žanrovskim referencama

Piše , Objavljeno

Sada već legendarna kauč-scena, kojom započinje svaka (bilo je par iznimaka) epizoda animirane serije The Simpsons, dobila je novog redatelja, majstora horrora i pomaknutih stvarnosti, Guillerma del Tora.

simpsoni

Uvodna kauč-scena jedan je od najprepoznatljivijih simbola kultnih Simpsona, a isto je toliko poznat i specijal koji svake godine izlazi taman prije Noći vještica. Radi se, dakako, o Treehouse of Horror epizodi, koja se pojavljuje u svakoj od 24 do sada snimljene sezone, a u kojoj se odaje počast nekim poznatim horrorima, ali i smišljaju neki novi i originalni, te poprilično jezivi skečevi.

Ove je godine za scenarij i režiju uvoda u Treehouse of Horror epizodu, angažiran Guillermo del Toro, jedan od najslavnijih filmaša današnjice, koji nam je donio klasike poput Bladea 2, Hellboy serijala, Panova labirinta i najnovijeg mega blockbustera, Pacific Rima. Ekipa iza Simpsona angažirala ga je za kratku i njemu prepoznatljivu kauč-scenu, ali je ona na kraju ispala trominutni segment, koji “nije niti 1/50 onoga što je del Toro htio utrpati“!

Treehouse of Horror XXIV couch gag – video:

Dogovarali smo se da bismo scenu bazirali oko filmova koje sam ja radio, ali meni se učinilo da bi bilo bolje da pomiješam te kadrove s onima čudovišta i kreatura iz filmova, koji su imali veliki utjecaj na mene“, rekao je del Toro u vezi inspiracije za ovu epsku scenu. Tako, osim Bladea, Hellboya i Fauna, možemo uživati u zombijima, mumijama i Cthulhuu, a svoje će mjesto u svemu naći i neke od legendi horror žanra, poput Edgara Allana Poa, Alfreda Hitchcocka i Stephena Kinga.

TAGOVIalfred hitchcock animirani film crtić guillermo del toro horror Simpsoni simpsons treehouse of horrors

Komentiraj