Igre

Povratak u mladost

Aside Banners

Sjećate se Tamagotchija? Pripremite se na njihov povratak

Piše , Objavljeno

Postoje stvari koje je bolje ostaviti u prošlosti, a Tamagotchiji su sigurno na samom vrhu te liste. Ohhh, kada se samo sjetimo tog horora s kraja 90-ih…

tamagotchi

Naši mlađi čitatelji, odrasli u eri Simsa, Kinecta i smartphone aplikacija, vjerojatno se niti ne sjećaju jedne od najpopularnijih igračaka 90-ih godina prošlog stoljeća, ali većini nas je ona ipak ostala duboko urezana u sjećanje. Teško je reći koliko je itko uistinu volio ovu simulaciju neobičnog mjehurastog kućnog ljubimca, a koliko je sve vezano uz Tamagotchi bilo produkt činjenice da su ih svi imali, pa je bilo sramota da ga i vi nemate, ali nakon nekoliko mjeseci i on je postao staromodan, te polagano iščezao s tržišta… do danas, kada se vraća u novoj, nadograđenoj verziji!

Tamagotchi Friends je novi proizvod japanske tvrtke Bandai, koji se svojim izgledom gotovo i ne razlikuje od prethodnika (koji su, usput, prodani u preko 76 milijuna primjeraka), a niti funkcijama nije neko čudo tehnike. I dalje se radi o malenom, jajolikom simulatoru s tri tipkice, koji vam dopušta odgajanje (i uglavnom prilično ružnu smrt) virtualnog kućnog ljubimca. Ovoga ćete puta moći birati između nekoliko različitih bića koje možete odgajati, a postoji i mogućnost povezivanja s drugim igračima preko IR veze.

Tamagotchi Friends – kratka prezentacija:

Hoće li u današnje vrijeme perverzno realistične grafike i tisuća različitih opcija ovo biti dovoljno da zaokupi pažnju mlađarije, nećemo znati do jeseni iduće godine, kada igračka kreće u prodaju na svjetskom tržištu. Koštati će nekih 100-njak kuna, što i nije previše s obzirom da će svojim korisnicima priuštiti nekoliko solidnih sati zabavi, dok ponovno ne završi u nekoj kutiji na dnu ormara… Ili jednostavno možete skinuti ovu smartphone aplikaciju i uštedjeti pare!

TAGOVIdigitalne igračke igračke igrice japan nostalgija tamagotchi video igre

Komentiraj