Zabava

A što kaže Harrison?

Aside Banners

Slabo poznati Alden Ehrenreich je novi Han Solo, a evo što znamo o njemu

Nakon šest mjeseci potrage i više od 3 000 kandidata, napokon je odabran Han Solo nove generacije. Njah, OK je, ali morati će se opako potruditi da ispuni te cipele...

Piše , Objavljeno

Postoji ona jedna uloga u karijeri svakog glumca koja ga definira, a u slučaju Harrisona Forda je to svakako Han Solo (dobro ajde, dijeli ju s Indiana Jonesom), ikona pokreta otpora protiv Imperija, šarmantni svemirski krijumčar, ljubitelj dlakavih dvonožnih psedvjeda (mješavina psa i medvjeda) i vrhunski rukovatelj blasterom. Iako bismo voljeli da ga u toj ulozi gledamo do kraja vremena, Ford je ostario i skupio toliko snage i muda da se u ulogu koja ga je proslavila vrati još samo jednom i to u Star Wars: The Force Awakens, kada je skončao od ruke vlastitog sina!

solo

No nije to kraj starog Han Sola, jer se već godinama planira snimanje njegova vlastitog spinoffa, koji bi pratio karijeru ovog vagabunda prije nego što je upoznao princezu Leiu i Lukea Skywalkera. Režija filma je pripala Philu Lordu i Chrisu Milleru (najpoznatiji po The LEGO Movieu), a oni već dobrih šest mjeseci obavljaju vjerojatno najosjetljiviji dio cijelog ovog projekta: odabir glumca koji će portretirati mladog Hana. Nakon 3 000 kandidata oni su, ironično, odabrali onoga koji im je na audiciju došao prvi, mladog američkog glumca Aldena Ehrenreicha, a sada je to stavljeno crno na bijelo. Alden je već obavio nekoliko testnih kadrova u Millenium Falconu i zajedno s Chewbaccom i izgleda kako za sada oduševljava, a službeno počinje snimati krajem siječnja ili početkom veljače 2017. godine.

alden

No tko je Alden Ehrenreich? Dečko ima 26 godina i rođen je u Los Angelesu, a kao klinca ga je otkrio Steven Spielberg i to na prijateljevoj bat mitzvah fešti. Ehrenreich je tom prilikom složio nekakav kratki komični video što se Spielbergu jako svidjelo te ga je odmah potpisao, a malac je nakon par epizodnih uloga veliku priliku dobio 2007. godine u indieju Francisa Forda Coppole, Tetro. Nakon toga mu je polagano krenulo pa se pojavio i u filmovima poput Beautiful Creatures, Park Chan-wookovom Stokeru i Woody Allenovom Blue Jasminu, a vjeruje se kako mu je ulogu Hana donijela izvrsna predstava u ovogodišnjem Hail, Caesaru!, solidnoj dramediji braće Coen. Slažemo se da ima taj šarmantni osmijeh vražićka, ali i toplinu očiju koja se traži od lika koji će ga zasigurno plasirati među legende, a nadamo se kako neće ništa zabrljati!

TAGOVIAlden Ehrenreichm han solo harrison ford star wars

Komentiraj