Zabava

Aside Banners

Slumdog Millionaire

Svijet je poludio za novim filmom Dannya Boylea, nagrade pršte na sve strane, a na sve strane nailazite i na oduševljene gledatelje/kritičare koji o Slumdog Millionaireu govore samo najbolje.

Piše , Objavljeno

Slumdog Millionaire

Slumdog Millionaire

Redatelj Danny Boyle do prošle godine bio najpoznatiji kao redatelj Trainspottinga koji je postao dijelom opće kulture. Prema mnogima, Boyleov uradak iz ’96 bio je centralno djelo i u konačnici nešto po čemu su mnogi mislili da će ga i pamtiti jer njegovi radovi nakon narkomanske sage prema djelu Irvinea Welsha nisu imali taj kultni status.

Dvije tisuće i osma cijelu je Boyleovu priču stubokom promijenila jer nakon što mu je u ruke pao scenarij koji je prema knjizi Vikasa Swarupa napisao Simon Beaufoy, malo je tko mogao predvidjeti da će rezultat biti toliki uspjeh. Priča o indijskom djetetu ulice Jamalu Maliku koji, nakon što se opasno približi konačnom pitanju u indijskom izdanju kviza «Tko želi biti milijunaš», biva osumnjičen za varanje, u kratkom je vremenu osvojila kritiku i gledatelje i prema mnogima rezultirala najzaokruženijim filmom ovog britanskog redatelja.

Slumdog Millionaire

No, razlog zbog kojeg ste tu nije samo da pročitate suhe činjenice već i naše mišljenje jer znamo da vam naš sud znači sve u životu.

Slumdog Millionaire

Slumdog Millionaire

Pogledali smo film (naravno, u suprotnom bi pisali o Twilightu) i da previše ne dužimo, oduševili se. Odlična mlada (i mlađa) glumačka postava, za koju je zadužena koredateljica Loveleen Tandan, fantastičan je scenarij osnažila «jebenijim» (stručni naziv koji koriste mnogi kritičari diljem svijeta ne bi li naglasili snagu i uvjerljivost pojedinih glumaca) izvedbama koje vas ne mogu ostaviti ravnodušnima. Reference na Bollywood pršte na sve strane, a završetak nam donosi bolivudski klimaks par exellance. Brutalni prikaz života na ulicama Mumbaija neke bi mogao natjerati na okretanje glave jer namjerno osljepljivanje djece nije nešto što često viđamo u novijoj kinematografiji.

S druge strane, film pršti pozitivnom energijom tvoreći briljantni niz scena vješto spojenih u modernu dikensovsku bajku koja će vas natjerati da pustite suzu, ali i razvući osmijeh preko lica (khm-khm… da, bio je ovo trenutak namjernog drobljenja neoprostivih bedastoća).

Dev Patel i Freida Pinto

Dev Patel i Freida Pinto

Dev Patel, osamnaestogodišnji engleski glumac kojeg smo prije Slumdog Millionairea mogli pogledati jedino u odličnoj britanskoj seriji «Skins» preko noći je postao ime na koje treba pripaziti dok je Freida Pinto preko noći postala…
Naš mokri san!

Idesh! preporuka: Bez sumnje jedan od, ako ne i najbolji film prošle godine. Još nismo odlučili, ali svakako film koji propuštaju samo čobani, šumske zvijeri i Rusi. Ko ne pogleda, uskraćuje plin malim Hrvatima.

Redatelj: Danny Boyle i Loveleen Tandan
Glume: Dev Patel, Freida Pinto, Madhur Mittal, Anil Kapoor…
Trajanje: 120 minuta

Freida Pinto fotogalerija

TAGOVIdanny boyle film freida pinto indija Slumdog Millionaire

Komentiraj